Cameleonul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aproape jumatate din speciile de cameleoni de pe pamant traiesc in insula Madagascar (Africa). Aceasta comunitate de cameleoni nu este numai cea mai mare din lume, dar ii cea mai unica, avand 59 de specii diferite, care se gasesc decat in Madagascar.

Nu doar insula este unica, ci si cameleonii care traiesc acolo sunt cu-adevarat unici. Cunoscuti pentru capacitatea lor de a-si schimba culoarea, ei pot fi vazuti purtand o varietate de culori, incluzand maroul, verdele, albastrul, galbenul, rosul, negrul sau chiar albul. Un motiv important pentru care cameleonii isi schimba culoarea este comunicarea. Prin intermediul culorilor, cameleonii comunica unii cu altii, exprimand diverse atitudini, cum ar fi dorinta de a se imperechea. Contrar credintelor populare, cameleonii nu pot "imbraca" un numar nelimitat de culori, si nu isi schimba culoarea pentru a se camufla, pentru a fi confundati cu mediul in care se afla. In schimb, pielea lor se schimba ca reactie la temperatura, lumina si dispozitie.

Adevarata frumusete a cameleonului se afla in adancul pielii sale. Sub pielea exterioara, care e transparenta se afla doua straturi de celule care contin pigmenti rosii si galbeni, numite cromatofori. Sub cromatofori se afla straturi

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cameleonul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
571 cuvinte
Nr caractere:
3 171 caractere
Marime:
313.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
animal, reptila, pigment
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Diana Grecu
Sus!