Boli virale - prevenirea îmbolnăvirilor la școlari

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Organele sistemului respirator reprezinta poarta de intrare a numeroase substante chimice, microbi etc.

-evitarea contactului cu persoane bolnave (pintr-un singur stranut un bolnav improasca la o distanta de 2-3 metri milioane demicrobi); -evitarea respiratiei bucale (respiratia pe gura favorizeaza aparitia infectiilor cailor respiratorii, pentru ca aerul patrunde neincalzi, neumezit si nepurificat de praf si de microbi); -aerisirea zilnica a camerei (acolo unde soarele nu patrunde pe fereastra, patrunde doctorul pe usa) -intretinerea curateniei nasului cu batiste curate, indivividuale; -tratarea bolilor respiratorii pentru prevenirea extinderi infectiei; -asigurarea unei alimentatii rationale si a unui regim de viata normal; evitarea surmanajului; -evitarea frigului si a umezelii. Prevenirea bolilor cardiovasculare Bolile cardiovasculare la copii sunt rare.

Masuri de prevenire: -evitarea stresului si a suprasolicitarii scolare; -efectuarea unui sport dar evitarea exceselor sportive; -evitarea obezitatii.

Prevenirea bolilor digestive Alimentatia ocupa un loc important catre factorii de care depinde starea de sanatate a organismului.

Masuri de prevenire: -alimentatia trebuie sa corespunda calitativ (sa cuprinda necesarul de substante nutritive) si cantitativ (cantitatea care asigura substantele necesare); -alimentatia trebuie sa se faca la ore fixe -alimentatia trebuie sa contina cruditati -evitarea consumarii alimentelor pre fierbinti sau prea reci; -evitarea dulciurilor duca cina; -spalarea dintilor dupa fiecare masa; -spalarea pe maini inainte de masa; -spalarea alimentelor inainte de consum; -evitarea prajelilor si condimentelor; -evitarea consumarii produselor fast-food; -consumarea apei doar la sfarsitul masei.

Prevenirea bolilor renale Bolile renale apar mai ales la varstele mari, iar bolile aparatului urogenital sunt rare la copii.

Masuri de prevenire: -toate masurile de prevenire a infectiilor sunt eficiente si in prevenirea infectiilor neurologice, deoarece majoritatea acestor infectii sunt produse de microbi care patrund in organism prin caile respiratorii.

Masuri igienice privind activitatea intelectuala: -sarcinile de lucru sa fie repartizate pe zile, cat mai egal; -sa fie respectat timpul de somn; -efortul sustinut sa fie urmat de o perioada de odihna; -evitarea consumului de cola, cafea; evitarea fumatului.

Evitarea bolilor cutanate -pastrarea unei igiene riguroase; -evitarea folosirii obiectelor ascutite in comun (forfecuta de manechiura); -evitarea obiectelor de igiena personala in comun (prosoape). Prevenirea bolilor infecto-contagioase -izolarea copilului bolnav; -vaccinarea -deoarece, in majoritatea bolilor contagioase calea de patrundere in organism a microbilor este cea respiratorie, masurile de prevenire a infectiilor respiratorii sint eficiente si in cazul acestora -in bolile contagioase in care microbii ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Boli Virale Prevenirea Imbolnavirilor La Scolari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
437 cuvinte
Nr caractere:
2 995 caractere
Marime:
8.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
boli, prevenire
Predat:
la liceu
Sus!