Becațina Mare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Becatinele traiesc pe terenuri mlastinoase ierboase, in special in preajma ochiurilor de apa maloase. Unele prefera terenurile impadurite. In lume exista 18 specii de becatine , dintre care sase se inmultesc in America de Sud si restul in cea mai mare parte in Eurasia .

Becatinele sunt pasari robuste de dimensiuni medii. Spatele becatinelor este strabatut de linii paralele bej deschis si coloratia lor le ofera un camuflaj superb: un amestec de nuante de bej , maro si negru. Picioarele lor sunt relativ lungi , adaptate pentru deplasarea prin apa mica sau malul moale , si au ciocurile foarte lungi pentru a cauta in mal . Zona de langa varful ciocului contine multe celule senzoriale , astfel ca becatinele pot detecta prada din mal prin atingere .

Multe becatine sunt mai active in zori si in amurg . Daca sunt deranjate , ele nu isi iau zborul ci se ghemuiesc in speranta ca nu vor fi detectate . Omul se poate apropia de becatina mica la o distanta de un metru , inainte ca aceasta sa-si ia zborul. Unele becatine se ridica pe verticala la inaltime atunci cand sunt speriate ; altele isi iau zborul in viteza , in zig-zag.

Dupa cum ii sugereaza si numele , becatina mare este o specie mai mare . Este lunga de 27-29 cm cu un cioc de 5.5 – 7 cm. Un nume vechi al sau este “becatina dubla” , sugerand aspectul sau relativ robust . Insa ea nu este cea mai mare becatina; becatina uriasa din America de Sud atinge lungimi de pana la 43 cm.

Camuflaje

Daca se examineaza cu atentie la sol, se distinge penajul becatinei mari delicat colorat. Partile sale superioare sunt un amestec ambiguu de maro, castaniu si bej, iar pe burta bej-albicioasa are dungi maro inchis. O linie neagra este dispusa de la ochi pana la baza ciocului, si fasii maro inchis sunt dispuse de-a lungul coroanei sale. In timpul zborului , coada sa prezinta colturi albe , si pe aripile sale poate fi vazut un contur ingust si alb.

Sansa de a vedea o becatina mare la sol este foarte mica , pentru ca ii place sa se hraneasca printer ierburi, si cautand constant cu ciocul prin sol, pasarea ramane ascunsa vederii.

Observații:

Acest document a fost prezentat in cadrul CNDV

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Becatina Mare.doc
  • Becatina Mare.jpg
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, jpg
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
920 cuvinte
Nr caractere:
4 711 caractere
Marime:
21.27KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Profesorului:
Tiplea Emilia indrumator
Sus!