Balenele sau cetaceele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Balenele, sau cetaceele sunt mamifere marine, animale cu singe cald, ai caror stramosi au trait pe uscat, dar care s-au adaptat foarte bine mediului acvatic.

Balenele au un corp urias, care poate cintari pina la 150 de tone in cazul balenei albastre si pot ajunge pina la dimensiuni de 26 de metri lugime. Corpul lor este astfel adaptat pentru a economisi energie si pentru a mentine temperatura corpului in jurul valorii de 36-370C. In ciuda marimii sale impresionante balenele nu maninca multa mincare, mai ales pentru ca nu consuma multa energie. Ele se hranesc cu plancton, care este si cea mai bogata sursa de hrana pentru animalele marine. De-a lungul evolutiei balenele au dezvoltat din plansel bucal o serie de formatiuni cornoase, numite fanoane. Aceste fanoane ajuta la separarea apei de micro organisme. Pentru a sustine greutatea fanoanelor si a apei pe care o inghit, balenele a nevoie do o structura osoasa puternica si de un cap mare, ajungind sa detina pina la 40% din lungimea corpului, in cazul balenei de Vizcaya.

Balenele sunt animale migratoare si parcurg regulat drumul dintre cei doi poli. Sunt animale de grup si se ajuta reciproc. Exista multe specii de balene, care se impart in 3 categorii: netede, cenusii si brazdate. Dintre ele putem enumera: Balena albastra- 26m lungime medie, 150t greutate Balena cu cocoasa- 16m lungime, 65t greutate ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Balenele Sau Cetaceele
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
254 cuvinte
Nr caractere:
1 354 caractere
Marime:
7.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!