Aprecierea Liniară a Caracterelor Morfologice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fermierii care produc lapte si carne de vita sunt interesati, in gradul cel mai inalt, ca vacile lor sa aibe o anumita forma si dezvoltare a corpului, a abdomenului si toracelui, a gatului, a membrelor si a ugerului.

Doua motive ii determina pe acestia sa se intereseze constant si cu insistenta de infatisarea morfologica a vacilor lor. Unul dintre ele consta in aceia ca o anumita dimensiune, si o anumita forma a unor caractere ale trunchiului si ugerului precum si o anumita orientare a unghiurilor membrelor, determina intr-o mare masura durata de exploatare a vacilor. Al doilea motiv este faptul ca nivelul de performanta productiva a unei vaci este legat de unele caracteristici morfologice ale vacilor. O vaca cu orientare spre producerea de lapte are forma trunchiului asemanatoare cu o para sau a unui trunchi cu baza asezata la trenul posterior al acesteia. La vacile cu orientare spre producerea de carne, forma trunchiului este cilindrica. Chiar si dezvoltarea caracterelor morfologice ale componentelor mari ale organismului, luate separat, sunt dezvoltate intr-un fel la vacile de lapte si in alt fel la vacile de carne.

Pe aceasta baza asociatiile de crescatori de vaci, pentru fiecare rasa in parte si-au propus un anumit model standard care precizeaza cum sa arate o vaca buna producatoare de lapte dar care sa performeze in ferma, in deplina sanatate, ct mai multe cicluri de productie. Cu alte cuvinte pentru

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aprecierea Liniara a Caracterelor Morfologice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
998 cuvinte
Nr caractere:
5 041 caractere
Marime:
9.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
dezvoltare, caractere
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!