Apariția vieții pe pământ, fauna de la Ediacara

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Problema aparitiei vietii reprezinta si in prezent unul din domeniile controversate ale paleo- biologiei. Exista astfel mai multe teorii, care cauta sa explice cu argumente pertinente aparitia vietii in conditiile Pamantului primitiv. Conditiile de mediu pe acest Pamant primitiv erau deosebite de cele actuale.

Astfel, daca Oceanul Primordial nu diferea in mod fundamental de cel actual, soclurile continentale se caracterizau printr-un extrem de accentuat vulcanism, iar atmosfera avea cu totul alta componen (a, fiind alcatuita dintr-un amestec de gaze din care se deta (au azotul, hidrogenul, bioxidul de carbon (i metanul. Oxigenul, in consecin (a si stratul de ozon lipseau, iar suprafa (a terestra era supusa unui intens (i continuu bombardament de radia (ii cosmice. In plus, soarele de acum 4-5 miliarde de ani era o stea t (nara, ce emitea o lumina galben-pal (i emitea doar 70% din energia actuala.

In acest mediu au aparut premisele vie (ii - primele substan (e organice complexe - (i daca p (na in prezent nu s-a ajuns la o unanimitate de opinii privind calea de apari (ie a vie (ii, cercetatorii sunt totu (i de acord ca apari (ia vie (ii a avut loc in mediul acvatic, care oferea o oarecare protec (ie impotriva radia (iilor cosmice, apa fiind totodata (i factorul care a permis realizarea unor condi (ii optime pentru desfa (urarea proceselor chimice complexe care au precedat apari (ia primelor vie (uitoare. Unii geochimi (ti iau in prezent in considera (ie o alta varianta, si anume aceea care presupune ca via (a ar fi aparut in condi (iile unui Pam (nt primitiv acoperit in intregime cu un strat gros de ghea (a, in condi (iile unor temperaturi mult mai scazute dec (t cele din prezent.

Motivul invocat de ace (ti speciali (ti este acela ca temperaturile ridicate determina descompunerea foarte rapida a compu (ilor organici complec (i; in acela (i timp, aceasta teorie permite explicarea apari (iei unor compu (i organici complec (i in condi (iile unui intens bombardament cu radia (ii ultraviolete.

O alta categorie de speciali (ti sus (ine ipoteza Pam (ntului cald. Aceasta teorie sus (ine ca dimpotriva, pentru o foarte lunga perioada de timp, Terra a fost o planeta fierbinte, cu un vulcanism extrem de activ pe toata suprafa (a sa, iar temperatura atmosferei era de asemenea caracterizata prin temperaturi mai mari decat cele din prezent.

In aceste condi (ii, suprafa (a unor roci piritice din apropierea unor sulfatere, venturi oceanice, gheizere sau chiar la marginea unor vulcani activi a constituit o zona de cataliza, unde molecule de CO si grupari metil ar fi putut fuziona intr-un prim pas spre formarea acidului acetic, ca prim precursor al unor compu (i organici mai complec (i. Descoperirea de la Ediacara este singura pista, pe care o au paleontologii despre viata in Precambrian.

A fost descoperita in 1946, cind un geolog australian Reginald C. Sprigg explora o zona muntoasa in orasul Adelaida din Australia, cunoscuta ca Ediacara, (dealurile si colinele de Ediacara). A fost acceptata ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aparitia Vietii Pe Pamant Fauna De La Edicara
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 479 cuvinte
Nr caractere:
13 179 caractere
Marime:
1.87MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!