Animalele și habitatul lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toate vietatile au nevoie de: aer, hrana, apa si un loc in care sa vaneze sau sa gaseasca de mancare si sa-si creasca puii. In orice habitat animalele trebuie sa isi gaseasca adapost. Adapostul este un loc sau un obiect care protejeaza animalele de vreme si de pradatori. Pasarile isi gasesc adapost printre firele de iarba unde isi cresc puii. Salamandra isi gaseste adapost printre pietre si lespezi. Unele animale isi gasesc adapost sapand tuneluri sau scorburi in pamant, altele sus, in copaci. Broasca testoasa isi poarta adapostul cu ele. Toate vietatile se adapteaza sau se schimba in functie de habitatul lor. Leii de mare au un strat de grasime izolant care le tine de cald in climatul rece in care traiesc. Habitatele difera de la un climat la altul. In lume exista trei zone climatice: Zonele polare, Zonele temperate si zonele tropicale.

Fiind situate la polurile nord si sud ale pamantului, plantele si animalele din zonele polare s-au adaptat destul de bine la habitat. Sunt regiuni cu un climat foarte rece, acoperite de gheata si zapada. Animalele care traiesc in zonele polare, s-au adaptat astfel incat sa poata supravietui habitatului dur si rece.

Pinguinii: Pinguinii sunt facuti sa traiasca la pol. In zona polara nu exista multe plante. Pinguinii gasesc hrana in ocean. Unele specii isi petrec 75% din viata in apa.

Au oase foarte grele si tari care ii trag la fund si ii ajuta sa se scufunde. Pasarile zburatoare au nevoie de aripi lungi pentru a zbura in aer. Aripile pinguinilor au forma unor inotatoare, sa poata zbura in apa.

Corpurile lor au o forma aerodinamica, picioarele sunt ca niste pedale, au un strat izolant de grasimi si pene rezistente la apa, pentru a rezist temperaturilor scazute. Penele pinguinilor sunt tari si suprapuse pentru a fi impermeabile. Ei sunt imbracati in alb si negru pentru ca devin aproape invizibili pentru pradatorii din apa.

2. Tundra: Tundra se poate gasi in: America de Nord, Groenlanda, in zonele de Europa si Asia de Nord. Denumirea vine din finlandeza si inseamna pamant searbad. A fost denumit astfel pentru ca in tundra se gasesc foarte putini copaci. La prima vedere tundra pare searbada, dar daca privim mai de aproape vedem zone pline de viata. O specie de animale din tundra este caribou (renii). Caribou calatoresc in cirezi si sunt adaptate la viata in tundra. In tundra iarna poate dura 8 luni si este foarte rece.

Un caribou are doua sraturi de blana pentru a-i tine de cald in acest climat rece.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Animalele Si Habitatul Lor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
445 cuvinte
Nr caractere:
2 254 caractere
Marime:
8.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!