Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originara din nordul Africii. Specia nu prezinta populatii naturale, desi alte aloe sunt prezente in Africa de nord.

Descriere:

Aloe Vera creste in zonele cu clima blanda, unde temperaturile nu coboara pentru mult timp sub 0 grade si poate fi recunoscuta dupa frunzele carnoase, in foma de lance, care cresc direct din pamant, cu marginile in forma de dinte de fierastrau.

Specia este adesea folosita in fitoterapie. In scopuri teraputice se folosesc atat seva cat si gelul frunzelor de aloe vera, insa trebuie indeplinita o conditie esentiala, si anume: frunzele se culeg abia cand planta implineste 2-3 ani. Seva se scurge cand se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate in mucilagiu din miezul frunzei.

Extractele de A. vera sunt folosite pe scara larga in cosmetica si medicina alternativa, sustinandu-se ca au proprietati de reintinerire, vindecare sau analgezice. Nu exista, insa, dovezi stiintifice clare ale eficientei sau ale sigurantei folosirii de extract de A. vera in scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii.

Exista doar cateva dovezi preliminare ca extractele de A. vera ar putea fi utile in tratamentul diabetului si in cazul nivelului ridicat de lipide in organismul uman. Aceste efecte pozitive par a se datora prezentei unor compusi cum ar fi manan, antrachinona si lectine.

In compozitia chimica a frunzei de Aloe vera se gasesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esentiali: valina, leucina, izoleucina, fenilalanina, metionina, lisina si threonina), prin care asigura dezvoltarea si refacerea masei musculare.

Deasemenea contine vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C si E) si minerale (fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, mangan, zinc) fiind esentiala unei alimentatii sanatoase, dezvoltarea optima a organismului si protejarea sanatatii.

Alte substante prezente in frunza de Aloe Vera sunt sterolii (colesterina, sitosterol, campesterol, lupeol), hormonii (auxine si gibereline ), lignina si saponine , prin care se adauga propritatilor plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral si antiinflamator.

Prezenta acestor substante, impreuna in compozitia chimica a plantei, asigura acesteia un efect de ameliorare sau chiar vindecarea unor boli cum ar fi: diabet, artrita, hepatita, cancer, HIV, boli cardiovasculare, leucemie, psoriazis, dermatita, fiind numita in diferite studii "planta miracol".

Compozitie:

Aloe contine un complex de substante benefice, printre care aloina si gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-laptos, situat imediat sub coaja frunzei si care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub forma de prafuri sau ca atare.

Gelul de aloe are proprietati antiinflamatorii, detoxifiante si de stimulare a colagenului, fiind ideal in tratamentele cosmetice de intretinere a pielii.

Actiune:

Gelul de aloe vera intareste sistemul imunitar si are efecte antibiotice, antiinflamatorii si antiseptice, care ajuta la tratarea anumitor probleme ale pielii precum eczemele si psoriazisul.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aloe-Vera.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 086 cuvinte
Nr caractere:
5 715 caractere
Marime:
355.29KB (arhivat)
Publicat de:
Adelaida Paduraru
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
Aloe-Vera, utilizare, proprietati
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
An de studiu:
I
Sus!