Sistemul informațional bancar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Legatura intre procesul de decizie si cel de executie se realizeaza prin fluxul continuu de informatii specific sistemului bancar.

În cadrul desfasurarii activitatii sale curente, o institutie financiar – bancara întretine relatii cu clientii sai, cu toti cei ce actioneaza asupra conturilor institutiei respective. Exista de asemenea relatii permanente între diferite unitati operationale ale institutiei. Aceste activitati si relatii se materializeaza în evenimente pe care institutia trebuie sa le gestioneze în sistemul sau informational. În structura organizatorica si functionala a unui sistem economic complex distingem trei sisteme: sistemul de conducere / decizional ; sistemul de condus / operational; sistemul informational .

Pentru ca profitabilitatea activitatii bancare sa fie in crestere, procesele si actiunile sale economice trebuie sa se cunoasca amanuntit, atat in timpul desfasurarii acestora cat si dupa ce acestea s-au produs, de aceea este necesar organizarea unui sistem informational bancar care sa asigure un flux rapid si permanent de informatii.

Existenta unui sistem informational constitue un factor-cheie al imbunatatirii indicatorilor economico-financiari ai institutiei ce-l detin si totodata permite asigurarea suportului informational pentru cuantificarea riscurior inerente activitatii bancare.

Sistemul informational este cel care asigura functionalitatea sistemului de conducere, prin realizarea legaturii sistem conducere – sistem operational.

Sistemul informational face legatura intre sistemul ce se doreste a fi gestionat si sistemul de management, fiind subordonat celor doua sisteme.

Sistemul informatic ete inclus in sistemul informational. Analizand raportul dintre sistemul informatic si sistemul informational, reiese ca sistemul informatic tinde spre a egala sfera de cuprindere a sistemului informational, insa aceasta limita nu va putea fi atinsa, deoarece in cadrul sistemului informational va exista o serie de activitati ce nu vor putea fi automatizate.

Sistemul informational trebuie sa aibe un rol activ (nu are numai un rol pasiv), trebuie sa se transforme intr-un instrument de conducere care sa permita anticiparea corecta a viitorului; pe aceasta baza sa ofere variante de actiune, de plan, de strategii de marketing, de consolidare si extindere a pozitiei pe piata, astfel se poate ajunge la o conducere stiintifica.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Informational Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 838 cuvinte
Nr caractere:
12 152 caractere
Marime:
26.94KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!