Plan de Afaceri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tema 1.

Formatati si personalizati documentul ; explicati cuvintele marcate color indicand explicatia si sursa contabila . (1 punct)

Tema 2.

Sa se creeze cuprinsul automat al acestui text. (2 puncte)

NOTIUNEA,NECESITATEA SI FUNCTIILE CONTULUI

1.TEORIE SI MODEL PRIVIND CONTUL

Cu ajutorul conturilor,

ontabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza existenta si schimbarile fiecarui bun economic, surse de finantare precum si fazele fiecarui proces economic.

Utilizarea conturilor confera contabilitatii capacitatea sa realizeze functiile de observare si descriere analitica a operatiunior economice si financiare, pe baza unui sistem coerent de principii si reguli, permitandu-i sa explice dependenta mutuala a faptelor economice, pentru a furniza astfel date asupra cauzelor si consecintelor relatiilor juridice si economice rezultate din activitatea ce o desfasoara o unitate patrimoniala. In acest scop, pentru fiecare fel sau grupa de bunuri economice, surse de finantare, procese economice sau rezultate financiare, se deschide cate un cont distinct in contabilitatea curenta, cu ajutorul caruia se inregistreaza, pe baza de documente, existentul la inceputul perioadei de gestiune a elementului pentru care s-a deschis contul, precum si modificarile (cresteri sau micsorari) ale acestuia, determinate de operatiile economice si financiare din decursul perioadei de gestiune la care se refera.

Spre deosebire de bilant , contul are o sfera mult mai restransa,

referindu-se numai la unul din elementele patrimoniale cuprinse in bilant, dar despre care arata nu numai situatia acestuia la un moment dat, ci si modificarile pe care le sufera pe parcursul perioadei de gestiune.

Orice cont deschis in contabilitatea curenta are un anumit continut economic, determinat de elementul patrimonial care se evidentiaza cu ajutorul sau si care poate fi:

-bun economic de o anumita destinatie;

-sursa de finantare;

-proces economic;

-rezultat financiar.

Totalitatea conturilor folosite de contabilitatea curenta pentru reflectarea obiectului sau de studiu constituie SISTEMUL CONTURILOR.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri
    • Plan de Afaceri.doc
    • Plan de Afaceri.xlsm
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, xlsm
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
711 cuvinte
Nr caractere:
4 716 caractere
Marime:
108.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!