Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoric

OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia şi România. Prezentă din 2005 pe piaţa bancară din România, OTP Bank şi-a propus să devină o bancă universală puternică, care să ofere servicii complete pentru clienţi persoane fizice şi companii. Obiectivul declarat, încă de la cumpărarea în 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cotă de piaţă de 4-5%. În toate acţiunile pe care le-a întreprins de-a lungul celor peste trei ani de când este prezentă pe piaţa locală, OTP Bank România şi-a construit, prin inovaţie şi competenţă, drumul către acest obiectiv, oferind servicii bancare atât persoanelor fizice cât şi companiilor.

OTP Bank România se poziţionează ca o bancă ce oferă servicii financiare competitive şi este mereu atentă să îşi îmbunătăţească produsele şi serviciile, astfel încât să devină un etalon de calitate atât din punctul de vedere al produselor şi serviciilor, cât şi din punctul de vedere al atitudinii angajaţilor. OTP Bank România nu intenţioneaza să lupte pe paliere de servicii cât mai accesibile ca preţ, ci să convinga potenţialii clienţi că este important să beneficieze de oferte corecte, dar şi de servicii la cele mai înalte standarde.

OTP Bank România oferă canale alternative şi pachete de servicii asociate produselor, un domeniu în care OTP Bank este lider incontestabil în Ungaria – având o cotă de piaţă de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking şi 70% pe Mobile Banking. De când a pătruns pe piaţa din România, OTP Bank a analizat cu atenţie piaţa locală şi a identificat în permanenţă noi oportunităţi de investiţie şi dezvoltare, câştigându-şi astfel dreptul de a fi considerată o bancă inovativă.

Companii membre OTP Group în România

În urmă cu 3 ani, OTP Group îşi propunea să construiască şi în România un grup financiar puernic în jurul subsidiarei locale, OTP Bank România. Un prim pas în această direcţie l-a constituit achiziţia, în noiembrie 2005, a companiei de asigurări non-viaţă, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurări. Achiziţia a fost făcută de către OTP Garancia Insurance, companie deţinută în proporţie de 100% de OTP Bank. Prin acest contract, OTP Garancia Insurance a achiziţionat 99% din acţiunile Ceccar Romas. Acţionarii majoritari ai societăţii OTP Garancia Asigurări sunt, în prezent, OTP Garancia Biztositó ZRT şi OTP Bank România S.A. În decembrie 2005, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de către OTP Garancia Biztositó ZRT, moment în care a avut loc şi prima majorare de capital. OTP Bank România SA a devenit la rândul său acţionar în ianuarie 2006. OTP Garancia oferă asigurări de viaţă şi non-viaţă. Tipurile de produse oferite sunt: asigurări de viaţă, cheltuieli medicale, locuinţă, răspundere civilă, auto şi accident. De asemenea, OTP Garancia administrează şi fondurile de pensii facultative (pilonul III).

Următoarea companie membră OTP Group este OTP Leasing România, care a fost înregistrată pe data de 22 iunie 2007 şi a primit aprobarea BNR pentru începerea derulării activităţilor de leasing în 29 iulie 2007. Din 5 august 2007, OTP Leasing România şi-a deschis porţile, având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de leasing financiar, printr-un spectru variat de produse: leasing auto şi de echipamente. Avantajele produselor OTP Leasing România constau în aprobarea rapidă a cererilor de leasing şi în serviciile excelente post-vânzare, oferite printr-un concept bine definit de “customer care”.

Obiectivul companiei este acela de a deveni unul dintre primii 10 jucătorii din piaţa de leasing din România, după primii 2 ani de activitate. Acţionarii majoritari ai OTP Leasing România IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care deţine 70% şi OTP Bank România SA, care deţine 30% din acţiuni.

OTP Group în România a înfiinţat OTP Consulting Romania SRL la 11 septembrie 2007. Compania oferă servicii pentru sprijinirea investiţiilor străine în România, precum şi consultanţă pentru autorităţile locale şi IMM-uri în accesarea fondurilor UE şi implementarea proiectelor finanţate. Principalii acţionari ai OTP Consulting Romania sunt OTP Bank România, care deţine 74,9 % din acţiuni şi OTP Hungaro Projekt, una dintre cele mai bune companii în domeniu de consultanţă şi de proiectare din Ungaria, cu 25,1% din acţiuni.

OTP Consulting Romania asigură clienţilor soluţii complexe, create pe nevoi specifice, care pot constitui un argument important în alegerea serviciilor sale. OTP Consulting Romania funcţionează sub coordonarea Departamentului Investiţii şi Coordonare UE din cadrul Diviziei Retail a OTP Bank România.

Tot în luna septembrie 2007, a fost creată şi compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii, în conformitate cu noile reglementări referitoare la sistemul privat de pensii din România. Acționarii companiei sunt OTP Pénztárszolgáltató ZRT, cu 51% din acţiuni şi OTP Garancia Biztositó ZRT cu 49%. Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative şi OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi oferă investiţii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon. Grupul OTP a decis ca, în România, Pilonul III să fie administrat de către OTP Garancia Asigurări, iar Pilonul II să fie administrat de către compania OTP Fond de Pensii.

În 2007, OTP Fond de Pensii a investit peste un milion de euro în pregătirea agenţilor de marketing, având contracte cu 7 firme-broker şi 2.103 agenţi proprii, dintre care 110 sunt din reţeaua băncii şi 205 de la OTP Garancia Asigurări.

OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul său este Banca Comercială Română (BCR). Compania OTP Fond de Pensii Administrat Privat, care administrează fondul OTP Fond de Pensii, va investi două treimi din fonduri (66%) în instrumente cu grad de risc scăzut, respectiv în titluri de stat, obligaţiuni municipale şi corporative.

OTP Asset Management România, ultima companie înfiinţată de OTP Group în România, a devenit activă în 5 noiembrie 2007. Activitatea principală a societăţii constă în administrarea organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare şi a altor organisme de plasament colectiv, cu respectarea condiţiilor din legislaţia valorilor mobiliare. Capitalul social al OTP Asset Management este de 500,000 Euro, iar acţionariatul este alcătuit din OTP Fund Management LTD, Hungary (cel mai mare adminstrator de active din Ungaria, cu peste 5 mld EUR inclusiv fonduri de pensii) şi OTP Bank România S.A. De curând, OTPAM a primit autorizarea de la CNVM pentru desfăşurarea activităţilor de administrare fonduri deschise & fonduri închise de investiţii şi managementul de portofoliu – Corporate. Obiectivul principal anunţat de OTP Asset Management România este să reuşească, printr-un management performant, să atingă o cotă de aproape 9% din piaţa de profil, până în anul 2011. Produsele dezvoltate de companie sunt: OTP AvantisRo (investiţii în acţiuni), OTP BalansisRo (investiţii în instrumente cu venit fix şi acţiuni) şi OTP Comodis (investiţii în depozite, certificate de depozit, certificate de trezorerie).

Odată cu înfiinţarea OTP Asset Management, OTP Group a intrat în România şi pe piaţa administrării de active – fonduri de investiţii, deschise şi închise, şi portofolii de investiţii. Astfel, OTP Group, prin activităţile financiar-bancar-asigurări-leasing-pensii derulate poate să ofere clienţilor săi o gamă completă de servicii, de tip supermarket financiar.

Observații:

Referatul cuprinde istoricul bancii, sucursale bancii din Romania si Europa, descrierea produselor si serviciilor bancare puse la dipozitia clientilor pentru satisfacerea nevoilor acestora.referatul a fst prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice Sibiu.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • OTP Bank.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
90 pagini
Imagini extrase:
90 imagini
Nr cuvinte:
14 392 cuvinte
Nr caractere:
75 845 caractere
Marime:
2.46MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
TANASE RENATTE
Sus!