Modelarea Proceselor de Afaceri

Extras din referat:

Acest tip de model este de fapt o modelare de baza a proceselor, nu reprezinta in mod special o tehnica distincta.

Aceste modele mai poarta si numele de process maps, workflow diagrams sau swimlane diagrams.

Un sistem care are un fluxul de lucru, este un sistem in care procesul de afacere este monitorizat, condus si controlat de un sistem automatizat. Astfel, se poate urmari un document care intra in sistem, actorii care actioneaza asupra documentului si momentul in care aceastia actioneaza.

Modelele de acest tip cuprind urmatoarele elemente cheie ale unui proces de afaceri: 1. Activitatile care alcatuiesc procesul 2. Momentul initial, evenimentul care initiaza procesul de afacere 3. Actorii (un actor principal in sistemele de tip flux de lucru este sistemul IT) 4. Secventa activitatilor 5. Deciziile care trebuie luate si care duc la diferite alternative 6. Elemente de cronologie (optional) Procesul de afacere se modeleaza pornind de la lista initiala de evenimente si analistul poate descoperii noi evenimente complexe care sa reprezinte un proces in sine care trebuie modelate la randul lor.

Exista mai multe standarde de notatii pentru modelarea unui proces de afaceri, unul dintre cele mai cunoscute si preferate este limbajul UML.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelarea Proceselor de Afaceri.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
451.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!