Eseu - Victoria Banc

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Obiectivele lucrarii, scurte concluzii. 3
2. estimarea si analiza rezultatelor financiare ale intreprinderii. 4
3. METODA DE LUCRU 5
4. Evaluarea riscului de faliment _
5. REZULTATE ŞI PERSPECTIVE VIITOARE 11

Extras din referat:

Obiectivele lucrarii, scurte concluzii

Ideia fondării unei bănci comerciale a apărut în anul 1989, în perioada restructurărilor şi reformărilor economiei naţionale, inclusiv şi a sistemului bancar.

Sigur că a fost o muncă enormă, fiindcă pe atunci pentru a deschide o bancă era nevoie de un capital iniţial de 5.000.000 de ruble. Totodata trebuia de ajuns la un consens cu conducătorii întreprinderilor şi organele de conducere, să-i convingem că aceasta idee are dreptul la viaţă. La 22 decembrie 1989, în sfîrşit, s-a reuşit de convocat Adunarea de constituire a viitorilor acţionari ai bancii. Atunci banca avea un capital de 9.000.000 de ruble, fiind înregistrată la Banca Centrală a URSS la 22 februarie 1990. La 12 aprilie 1990, s-a efectuat prima operaţiune bancară.

Actualmente, banca are 170 de acţionari, majoritatea fiind persoane juridice. Principalii acţionari sunt reprezentanţii capitalului străin. Cel mai mare acţionar este "Danal Fund" (23 la sută din acţiuni), un fond de investiţii format de grupul financiar Alfa din Grecia împreună cu Banca Europeană de Reconstrucţii şi Dezvoltare. Al doilea acţionar este însăşi Banca Europeană de Reconstrucţii si Dezvoltare care deţine un pachet de 15 la sută din acţiuni. Urmează "Alfa Bank România" care este iarăşi un reprezentant al grupului financiar grecesc - 12 la suta. Ceilalţi acţionari sunt reprezentanţi autohtoni, atît persoane juridice, cît şi fizice.

I. PRIMUL CONTACT CU CLIENTUL

Întreprinderea de oferire a creditelor şi alte operaţiuni bancare „VictoriaBanc”, şi-a pus scopul de a-şi mări rentabilitatea în următorii ani. Analizînd planul strategic pentru creştere, organizaţia a ajuns la concluzia, că la finele realizărilor v-or ajunge pe pragul de neputinţă a atrage noi clienţi. Din care cauză au renunţat la el. Cu toate acestea ei n-au renunţat la scop.

În aşa condiţii au luat decizia de a apela la ajutorul unei firme de consulting. La finele expunerii planului, „VictoriaBanc” a înaintat faţă de firma de consultanţă rugămintea de a rezolva, cel puţin prin două metode, problema atragerii clienţilor, şi a invada piaţa din Republica Moldova, a prezenta raportul cu soluţionări la finele activităţii.

Consultanţii aveau un timp limitat de a hotărî, prin ce modalitate să facă cercetarea economică a întreprinderii şi prin ce modalitate să întocmească raportul, deoarece ei trebuiau să soluţioneze o problemă care cuprinde:

- reclama;

- diferentieria de operaţii bancare;

- strategia bancilor si filialelor bancare;

- amplasarea filialelor;

şi au fost rugaţi s-o soluţioneze prin cel puţin două metode.

Consultantul a ajuns la concluzia, că cel mai bine ar fi să activeze în cadrul bancii, şi atunci cînd va avea mai multe metode de soluţionare a problemei pe ramuri să le analizeze împreună cu proprietarul bancii.

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea Business şi Administrarea Afacerilor

Catedra Management general

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eseu - Victoria Banc.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 148 cuvinte
Nr caractere:
11 264 caractere
Marime:
17.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Melnic Eugen
Sus!