Economie bancară - compania JP Morgane Chase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sediul companiei J.P.Morgane Chase (înfiinţată în 1799) este in oraşul New York. Sediul băncii comerciale care aparţine acestei companii se află în Chicago. Cele mai importante instituţii moştenite care au contribuit în mod semnificativ în dezvoltarea comunităţilor din întreaga lume sunt: J.PMorgan, Chase Manhattan, Manufacturers Hanover, Bank One, First Chicago şi banca naţională din Detroit. Istoria corporativă a acestei companii se interconectează cu inovaţii în finanţe şi globalizarea economiei mondiale.

Tranzacţiile cheie care au condus la formarea J.P.Morgan Chase sunt urmatoarele:

- În 1991, Chemical Banking Corp. a fuzionat cu Manufactures Hanover Corp., păstrând numele de Chemical Banking Corp., devenind astfel a doua cea mai mare instituţie bancară din Statele Unite.

- În 1995, First Chicago Corp. a fuzionat cu NBD Bancorp., părinte al Băncii Naţionale din Detroit, formând cea mai mare companie bancară cu sediul în Midwest.

- În 1996,Chase Manhattan Corp. a fuzionat cu Chemical Banking Corp., astfel creăndu-se ceea ce se numea atunci cea mai mare companie bancară din Statele Unite.

- În 1998, Banc One Corp. a fuzionat cu First Chicago NBD, luând numele de Bank One Corp. Fuzionând ulterior cu Louisiana’s First Commerce Corp. Bank One a devenit cea mai mare firmă de servicii finanicare din Midwest, a patra din Statele Unite şi cel mai mare emitent de carduri Visa din lume.

- În 2000, J.P.Morgan & Co. a fuzionat cu Chase Manhattan Corp., astfel unind intr-o singură entitate patru dintre cele mai mari si cele mai vechi instituţii (J.P. Morgan, Chase, Chemical şi Manufacturers Hanover) formând sediul la New York.

Această succesiune de fuziuni a atins apogeul in Iulie 2004, odată cu fuziunea a J.P.Morgan Chase & Co. şi Bank One Corp. ce a format JPMorgan Chase & Co din zilele noastre. New York Times scria un articol în care sublinia că această fuziune “va realinia peisajul concurenţial intre bănci” prin unirea abilităţilor comerciale şi de investiţii a J.P.Morgan Chase cu puterea consumatorilor bancari a Bank One.

În 2008, JPMorgan Chase & Co. a achiziţionat The Bear Stearns Companies Inc., astfel consolidându-şi o gamă largă de afaceri inclusiv cele de intermediere, compensare şi comercializare a energiei la nivel global. Tot in 2008 JPMorgan Chase & Co a achiziţionat depozitele, activele si unele operaţiuni bancare ale Washington Mutual (WaMu). Această achiziţie a extins reţeaua de scucursale în statele California, Florida şi Whasington, creându-se astfel a doua cea mai mare reţea de sucursale ajungând la 42% din populaţia SUA.

2. Structura JP Morgan Chase Bank

Structura JP Morgan Bank cuprinde şase segemente: asset management, commercial banking, investment bank, private banking, worldwide securities services, treasury services.

Asset Management

JP Morgan Asset Management este un manager de active pentru instituţii, persoane fizice şi intermediari financiari la nivel mondial. Profesionștii lor de investiții, sunt situați în întreaga lume oferind strategii care acoperă întregul spectru de clase active, inclusiv capitalurile proprii, venituri fixe, lichidități, monede, infrastructură, fonduri speculative și fonduri de capital privat.

Commercial banking

Commercial banking serveşte peste 24.000 de clienţi, la nivel naţional, incluzând corporaţii, municipalităţi, instituţii financiare, pentru entităţile non-profit cu venituri anuale, în general variind, de la 10 milioane de dolari până la 2 miliarde de dolari şi mai mult de 30.000 de investitori imobiliari.

Commercial banking oferă clienţilor săi cunoştinţe în industrie, experienţă, un model de servicii dedicat, soluţii complete şi expertiză locală. Platforma largă a firmei oferă posibilităţi extinse de produse - inclusiv de creditare, servicii de trezorerie, investiţii bancare şi managementul activelor – pentru satisfacerea nevoilor clienţilor.

Invesment Bank

JP Morgan este în topul băncilor de investiţii cu cea mai mare bază de clienţi din lume. Oferă servicii către aproximativ 20.000 de clienţi, incluzând corporaţii, guverne, state, municipalităţi, organizaţii de asistenţă medicală, instituţii de învăţământ, bănci şi investitori. Printre servicii se pot număra: consultanţă strategică, împrumut în bani, majorări de capital, gestionarea riscurilor şi lichiditate extinsă. Una din cele mai importante funcţii este accea de a facilita extinderea activităţii companiilor prin credite.

Observații:

Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Specializarea FINANŢE – BĂNCI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economie Bancara - Compania JP Morgane Chase.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 550 cuvinte
Nr caractere:
8 918 caractere
Marime:
175.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Sargu Alina
Sus!