Previzualizare referat:

Extras din referat:

In anul 1923 se infiinteaza prin lege Societatea Nationala pentru Credit Industrial ca institutie publica in care statul detinea 20%, BNR 30% iar restul persoane particulare. Dupa al doilea razboi mondial, prin Legea privind nationalizarea, SNCI a fost nationalizata si redenumita Banca de Credit pentru Investitii; dupa 1957 se redenumeste in Banca de Investitii. BRD a fost infiintata ca societate pe actiuni prin preluarea patrimoniului Bancii de Investitii.

Cu o capitalizare de 6 miliarde euro la sfarsitul lunii iunie 2007, BRD - Groupe Societe Generale detine prima pozitie, conform acestui indicator, intre societatile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucuresti si a doua pozitie dupa acelasi nivel al capitalizarii bursiere daca luam in considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

Analiza fundamentala

Analiza fundamentala se refera la studiul elementelor de baza ce influenteaza economia unei entitati anume. Este o metoda de studiu ce incearca sa previzioneze modificarea pretului si trendul pietei prin analizarea indicatorilor economici, politicilor de guvernare si a factorilor sociali (pentru a mentiona cateva elemente) dintr-un ciclu de business. Daca va ganditi la pietele financiare ca la un ceas mare, fundamentale sunt rotitele si arcurile ce misca limbile ceasului. Oricine merge pe strada poate privi la acest ceas si sa va zica cat este ora acum, dar un fundamentalist va poate spune cum s-a ajuns la aceasta ora si mai important, ce ora (sau mai precis, ce pret) va fi in viitor.

In general analiza fundamentala presupune calculul unor indicatori economici pornind de la situatiile financiar-contabile ale companiei. In cele ce urmeaza ne vom referi la cei mai importanti indicatori utilizati de majoritatea investitorilor si profesionistilor pietei de capital in evalurea potentialului de crestere al unei investitii incercand sa explicam pe scurt semnificatia lor si cum pot fi utilizati in deciziile de investire. Acestia sunt :

- Valoarea contabila,

- Profitul net pe actiune,

- Raportul dintre pret si valoarea contabila (numit si P/B sau P/BV),

- Raportul dintre pret si profitul net pe actiune (numit si P/E sau PER),

- Ratele de eficienta economica (de rentabilitate),

- Ratele de eficienta economica (de rentabilitate),

- Randamentul dividendului,

- Ratele de crestere in timp a cifrei de afaceri, profitului si dividendului,

Valoarea contabila a unei actiuni se calculeaza prin impartirea valorii totale a capitalurilor proprii ale companiei la numarul total de actiuni emise de aceasta si aflate in circulatie (detinute de actionari).

Valoare contabila pe actiune =Capitaluri proprii/Numar total de actiuni

Valoare contabila pe actiune = 696.901.518/ 696.901.518 = 1

Profitul net pe actiune,

Utilitatea acestui indicator consta in aceea ca ne ofera o referinta

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • BRD.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 837 cuvinte
Nr caractere:
10 172 caractere
Marime:
30.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banca, credite, transfer
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Seles Gabriela
Sus!