Structura servopompelor și servomotoarelor transmisiilor hidrostatice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

OBIECTIVELE REGLARII CAPACITATII MASINILOR

HIDRAULICE VOLUMICE

Reglarea debitului, presiunii si puterii masinilor hidraulice ale transmisiilor volumice prin reglarea capacitatii este necesara In urmatoarele trei situatii:

- turatia motorului hidraulic trebuie reglata cu disipare minima de energie (disiparea este specifica procedeelor de reglare bazate pe laminarea debitului excedentar printr-o supapa sau un drosel);

- puterea consumata de motorul hidraulic trebuie limitata automat la o valoare constanta, specifica motorului de antrenare al pompei;

- debitul furnizat de pompa motorului trebuie redus automat la atingerea unei presiuni prestabilite, pentru a evita laminarea debitului excedentar prin supapa de siguranta a sistemului.

Dispozitivele de reglare a capacitatii pot fi manuale, electrice, hidraulice, pneumatice sau electrohidraulice. Pompele si motoarele sunt concepute astfel Incat sa poata fi echipate cu un dispozitiv de reglare adecvat fiecarei aplicatii, fara nici o modificare constructiva. Formele concrete de realizare a dispozitivelor de reglare depind In mare masura de tipul masinilor reglate.

STRUCTURA DISPOZITIVELOR MODERNE DE

REGLARE MECANOHIDRAULICE

Dispozitive de reglare a debitului

Se analizeaza din punct de vedere structural dispozitivele de reglare care pot echipa pompele cu bloc Inclinat uzuale din familia F2, produse de U.M. PLOPENI. Blocul cilindrilor este amplasat Intr-o carcasa care poate fi rotita din exterior printr-un arbore canelat. Dispozitivele de reglare se monteaza (flanseaza) identic pe carcasa pompei, sunt prevazute cu un racord energetic (dublu) si contin un mecanism care actioneaza arborele carcasei blocului cilindrilor. Dispozitivele de reglare manuala disponibile pentru pompele F2 sunt: a) cu mecanism surub - piulita (cod V1100M); b) cu tija (cod V1200M); c) cu cep rotitor (cod V1400M).

Roata dispozitivului V1100M poate fi Inlocuita cu un motor electric sau hidraulic comandat de la distanta. Tija dispozitivului V1200 M poate fi actionata sau Inlocuita cu un cilindru hidraulic, comandat cu o supapa sau un drosel, conform schemei. Unghiul de Inclinare (basculare) al carcasei blocului cilindrilor este determinat de presiunea de refulare a pompei auxiliare (de comanda), impusa de supapa sau droselul de comanda, iar readucerea este asigurata de un arc In cazul pompelor unidirectionale si de doua arcuri la pompele bidirectionale. Aceasta comanda nu este strict proportionala datorita frecarilor, variatiei debitului pompei de comanda In functie de presiunea sa de refulare, a presiunii din amonte de supapa (sau drosel) In functie de debitul care o parcurge, a fortei necesare pentru bascularea carcasei blocului cilindrilor pompei reglate In functie de presiunea de refulare si de capacitatea sa etc.

Pompa cu pistoane axiale cu bloc Inclinat, reglabila,

cu distributie sferica (U.M.P.).

Sensul circulatiei lichidului In pompa bidirectionala este stabilit de un distribuitor inversor care In pozitia centrala permite egalizarea presiunilor In camerele cilindrului hidraulic In scopul anularii debitului. Timpul de raspuns al dispozitivului de comanda poate fi reglat cu ajutorul a doua drosele variabile.

Observații:

STRUCTURA SERVOPOMPELOR SI SERVOMOTOARELOR

TRANSMISIILOR HIDROSTATICE. OBIECTIVELE REGLARII CAPACITATII MASINILOR HIDRAULICE VOLUMICE.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Structura Servopompelor si Servomotoarelor Transmisiilor Hidrostatice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 669 cuvinte
Nr caractere:
17 070 caractere
Marime:
257.97KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Florentin T.
Sus!