Marketing social-politic - Campania Grijă pentru Copii

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Prezentarea generala a campaniei 3
2. Strategia de marketing urmata 4
3. Operationalizarea strategiei 5
4. Evaluarea campaniei 6
Bibliografie 8

Extras din referat:

1. Prezentarea generala a campaniei

Conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Statistica, in Romania 1 din 10 copii se naste prematur, iar rata mortalitatii infantile din aara noastra este cea mai ridicata din Europa (9‰).

Conform reprezentantilor Salvati Copiii Romania, o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dotarea maternitatilor cu echipamente medicale performante si prin programe de asistenta pentru mame si pentru copii.

Dorna lanseaza campania „Grija pentru copii” care are ca scop prevenirea cauzelor nasterilor premature si de a oferi ingrijirea corespunzatoare nou-nascutilor prematur prin dotarea cu echipamente de specialitate a cat mai multor maternitati din Romania. Initiativa este dezvoltata in colaborare cu Organizatia Salvati Copiii, partener activ in proiecte de protejare a nou nascutilor.

Campania Dorna se desfasoara sub sloganul „Impreuna putem avea grija de ei!”, in perioada 15 septembrie - 31 decembrie 2013. Proiectul consta intr-un sprijin colectiv, astfel ca, pe durata campaniei, 1 ban din fiecare sticla de Dorna cumparata va merge catre ingrijirea nou-nascutilor prematur.

Dorna este formata din cele doua sortimente de apa “Dorna apa minerala carbogazificata” Si “Dorna Izvorul Alb” care este o apa minerala naturala necarbogazoasa, cu un continut sarac de saruri si substante minerale. Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei Si Copilului "Alfred Rusescu", cu avizul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Dorna Izvorul Alb este recomandata pentru prepararea hranei bebelusilor. Cunoscuta pentru puritatea sa, este alegerea perfecta si pentru cei care vor sa-si mentina un tonus sanatos de viata.

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, nonprofit, care militeaza activ pentru drepturile Si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca.

Beneficiarii campaniei : 3752 de nou-nascuti prematur beneficiari direct ai echipamentelor donate, 40.000 de mame care nasc anual in 31 de maternitati. Cele peste 300 de cadre medicale din maternitati si sectiile de neonatologie care lucreaza zi de zi cu aceste echipamente.

2. Strategia de marketing urmata

Obiective:

- Campania urmareste sa creasca gradul de constientizare cu privire la nevoile speciale ale acestor copii si sa ofere sprijin pentru imbunatatirea conditiilor de ingrijire si tratament in spitale;

- In cadrul campaniei, Dorna isi propune sa adune fonduri prin vanzarea si distributia de apa si sa doneze aceste fonduri spitalelor care trateaza copii nascuti prematur;

- Campania va oferi suport familiilor acestor copii prin intermediul partenerilor si organizatiilor care sprijina dezvoltarea si ingrijirea bebelusilor nascuti prematur.

Bibliografie:

https://www.antena3.ro/life/viata-sanatoasa/grija-pentru-copii-noua-campanie-dorna-in-sprijinul-copiilor-nascuti-prematur-229149.html

https://www.retail-fmcg.ro/fmcg/dorna-salvati-copiii-campanie.html

https://revistatango.ro/grija-pentru-copii-noua-campanie-dorna-in-sprijinul-copiilor-nascuti-prematur-8046

http://www.dorna.ro/

https://www.galasocietatiicivile.ro/

https://www.revistabiz.ro/inca-10-maternitati-dotate-de-dorna-si-salvati-copiii-romania/

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing social-politic - Campania Grija pentru Copii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 328 cuvinte
Nr caractere:
8 766 caractere
Marime:
113.31KB (arhivat)
Publicat de:
Ionuț O.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Oancea Daniel
Nota primită:
Nota 8
Sus!