Magistrala Profibus

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Abstract

Conducerea unui proces industrial nu se poate realiza fara accesul la o baza obiectiva de date care sa caracterizeze starile si comportarea dinamica a procesului. Nici chiar cel mai simplu sistem de reglare nu poate fi conceput fara informatia furnizata de un traductor al marimii reglate. Astfel, se pune problema realizarii unui canal de comunicatie sigur si fiabil intre elementele sistemului de reglare.

Introducere

In ultimii 20 de ani, automatizarile au patruns in toate ramurile industriei, in toate tipurile de procese si la toate nivelurile. Acest lucru se datoreaza in mare masura si evolutiei retelelor industriale. Acestea reprezinta coloana vertebrala a oricarei automatizari, deoarece, in absenta unui canal de comunicatie, automatizarea s-ar transforma intr-o multitudine de elemente independente care nu ar putea indeplini scopul final.

Creat in 1989 in Germania de catre un consortiu de companii si institutii, PROFIBUS a devenit cea mai populara retea industriala. Initial, PROFIBUS a fost standardizat la nivel national (DIN 19245), in 1996 a fost ratificat ca standard european (EN50170), iar in final a devenit standard intenational (IEC 61158 si IEC 61784), fiind sustinut de ISO.

In prezent, tehnologia PROFIBUS a ajuns la maturitate, avand o fiabilitate si o eficienta dovedite de cele peste 14 milioane de retele implementate. Zona de aplicabilitate a retelor PROFIBUS variaza de la procese de o importanta critica (cum ar fi operatiile petrochimice periculoase) si pana la instalatii uzuale; de la medii cu foarte multi factori peturbatori (zgomot, vibratii puternice, campuri magnetice de intensitate mare) si pana la medii cu zgomot redus. Toate acestea, alaturi de o permanenta monitorizare si imbunatatire a tehnologiei, au demonstrat ca PROFIBUS este solutia ideala pentru sistemele moderne de automatizare.

Observații:

referatul este redactat in formatul unui articol stiintific

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Profibus - Principii, Topologie, Comunicatie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 137 cuvinte
Nr caractere:
12 758 caractere
Marime:
122.81KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Ion Gheorghiu
Sus!