Crearea bazelor de date

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Crearea unei baze de date

Dupa cum am mai mentionat,elementele principale ale unei baze de date sunt tabelele.Dar o baza de date poate contine si alte elemente care se creaza pe baza tabelelor (formulare,interogari,rapoarte,etc.).Aceste elemente,împreuna cu tabelele,formeaza asa numitele clase de obiecte ale bazei de date. Pentru a defini unul sau mai multe obiecte în cadrul unei baze de date, aceasta baza trebuie creata. De fapt,o baza de date Access reprezinta un fisier în care se pastreaza toate obictele specificate mai sus.

Pentru a crea o BD noua,în caseta de dialog Microsoft Access alegem op-tiunea Blank Database,iar pentru a deschide o baza de date existenta – Open an Existing Database. Optiunea Database Wizard reprezinta o modalitate de proectare a BD cu ajutorul unui sistem de asistenta destul de comod. În cazul nostru alegem optiunea Blank Database si actionam butonul OK. În caseta de dialog care apare indicam numele BD (de ex.,BIBL) si localizarea ei (discul,dosarul). Obtinem o fereastra în care sunt disponibile toate clasele de obiecte Access.

Închiderea/redeschiderea bazei de date

Închiderea BD poate fi facuta prin executarea comenzii Close din meniul System sau prin actionarea butonului .Pentru a redeschide BD,alegem optiunea Open an Existing Database din caseta de dialog Microsoft Access selectînd apoi numele bazei de date create anterior.

Iesirea din Access

Iesirea din MS Access poate fi facuta în unele din urmatoarele moduri:

- se apasa combinatia de taste Alt+F4;

- se executa comanda Exit din meniul File;

- se executa comanda Close din meniul System;

- se apasa combinatia de taste Ctrl+Alt+Delete.

Ultimul mod de iesire este util mai ales în cazul blocarii sistemului. În asemenea situatii apasarea combinatiei de taste nominalizate implica lansarea aplicatiei Task Manager în care avem posibilitatea sa excludem fortat aplicatia care a cauzat blocarea, actionînd butonul End Task.

TABELE

Crearea unui tabel

Dupa ce am deschis o baza de date,eveniment confirmat prin aparitia ferestrei cu clasele de obiecte, putem crea diferite obiecte în oricare din clasele nominalizate. Dar deoarece fiecare din clasele Queries,Forms,Reports,Macros si Modules se definesc în baza tabelelor, acestea trebuie create în primul rînd. Cu alte cuvinte,daca o BD nu contine cel putin un tabel,crearea altor clase de obiecte devine lipsita de sens.

Pentru acrea un tabel nou, de exemplu, COMENZI, selectam fila Tabeles,apoi actionam butonul New.Caseta de dialog New Tabel care apare ne ofera 5 moduri de definire a structurii unui tabel.

Daca selectam optiunea Design View si actionam butonul OK,obtinem o fereastra în care definim cîmpurile tabelului si caracteristicele lor.

Caracteristicele cîmpurilor

Pentru fiecare cîmp al tabelului se specifica 3 caracteristici, si anume:

- Field Name (denumirea cîmpului, obligatoriu);

- Data Type (tipul cîmpului, obligatoriu);

- Description (descrierea cîmpului, optional);

Pentru comoditate, caracteristicile cîmpurilor se introduc pe verticala, urmînd ca în regimul de introducere a datelor Datasheet view denumirile cîmpurilor sa-si ocupe pozitiile obisnuite (pe orizontala).Regimul Design nu permite introducerea înregistrarilor în tabel,ci doar descrierea cîmpurilor care alcatuiesc tabelul.

Denumirea cîmpului poate contine diferite caractere, inclusiv spatii,cu exceptia unor semne speciale (“.”, “!” s.a.).În caz de necesitate, denumirea poate contine semnul “_” (subliniere). Lungimea denumirii cîmpului (împreuna cu spatiile ) nu poate depasi 64 de caractere.

Exemple: autorul;Id_tarii;locul_de_munca;LoculDeMunca.

Tipul cîmpului poate fi unul din urmatoarele:

- Text – pentru texte sau numere care nu vor fi folosite în calcule;

- Number – pentru numere care vor fi folosite în calcule;

- Date/Time – pentru date calendaristice;

Observații:

lucurul cu acces, crearea bazelor de date , a tabellelor, formularelor, rapoartelor, importarea si exportarea datelor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea Bazelor de Date.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
13 644 cuvinte
Nr caractere:
68 989 caractere
Marime:
53.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!