Planeta Venus

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Venus este una din cele noua planete din Sistemul nostru Solar. Este cea de-a doua Planeta de la Soare, Mercur fiind cea mai apropiata. Venus este una dintre planetele de stanca, compus in mare parte din metal si piatra. Cu toate ca Venus este cu putin mai mica fata de planeta noastra Pamant nu ar fi un loc foarte frumos de locuit. Este mult mai fierbinte pe Venus (temperatura medie de 480 grade C) comparativ cu Mercur care este mai aproape de Soare. Asta datorita straturilor de nori albi si grosi care opresc caldura sa iasa. Norii sunt repartizati in trei straturi, situate la o altitudine de 50 si 70 km, unii dintre ei provocand chiar si ploi de acid sulfuric. Patura de nori se roteste mult mai rapid decat planeta insasi, o data la 4 zile.

O ciudatenie a planetei Venus este aceea ca rotia este de la vest spre est, in sensul acelor de ceasornic, (in sens invers fata de rotatia celorlalte planete). Astfel Soarele se vede rasarind de la apus si apunand la rasarit. Rotatia planetei Venus in jurul axei sale este foarte lenta, durand 243 de zile pamantesti =1 zi pe Venus iar in jurul orbitei in 225 de zile.

Atmosfera planetei Venus este compusa din: 96% gaz carbonic si 3, 5% azot. Aici exista vanturi puternice de 350 km/h in atmosfera superioara. Suprafata este relativ tanara si plina de platouri vulcanice, aproximativ 1000 de vulcani cu diametru de 20 km sau chiar mai mare. O parte din ei sunt inca activi, eruptiile vulcanilor au creat canale de scurgere a lavei, ce se intind pe sute de km.

lucru care s-ar fi intamplat si cu Pamantul in cazul in care ar fi fost mai aproape de Soare. Venus nu are sateliti, lucru asemanator si cu Mercur.

Jeremiah Horrocks si William Crabtre au fost primii astronomi care au folosit un telescop pentru a observa tranzitul lui Venus din 1639. Misiunile spatiale catre Venus. In anul 1962 prima sonda ce a vizitat planeta Venus a fost Mariner 2. In luna decembire al anului 62 Mariner 2 a confirmat temperatura foarte ridicata a planetei. In anul 1978 a urmat sonda Pioneer Venus care a realizat primele harti asupra planetei. In 1975 au fost transmise primele imagini de pe suprafata planetei de catre Venera 9. Venera 7 a rezistat 23 de minute pe Venus. European Space Agency studiaza in prezent planeta.

Distanta medie intre Soare si Venus este de 108. 000. 000 km.

Suprafata lui Venus a fost studiata de astronomi cu ajutorul undelor radar. pe suprafata acestuia se gasesc campii intinse si depresiuni cum ar fi: Guinevere Planitia, Lavinia Planitia. Maxwell Montes este cel mai inalt lant muntos, ridicandu-se la 12 km inaltime deasupra suprafetei venusiene.

Venus reprezinta latura feminina a oricarei institutii sau activitati sociale, la orice nivel, planeta purtand numele zeitei dragostei. Emanatiile astrale ale acestei planete sunt considerate benefice pentru relatiile sociale, inclinatiile estetice. Venus este simbolul dreptatii, armoniei si echilibrului. In mitologia babiloniana era cunoscuta ca si Ishtar, in mitologia greaca era numita ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planeta Venus - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
554 cuvinte
Nr caractere:
2 874 caractere
Marime:
49.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Astronomie
Tag-uri:
venus, planeta
Predat:
la gimnaziu
Sus!