Fundamentele Asistenței Sociale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Activitatea de Asistenta sociala are o baza istorica, morala, socio - politica, economica, juridica, empirica si stiintifica, pe care se fundamenteaza.

1. Baza istorica a asistentei sociale emerge din cultura comuna a Europei, care acorda prioritate individului ce necesita ocrotire personala si sociala, plasand familia in centrul societatii.

Introducerea perspectivei istorice evidentiaza caracterul evolutiv si perfectibil al structurilor organizatorice, al formelor si modalitatilor stiintifice de desfasurare a activitatii de Asistenta Sociala. Din punct de vedere istoric, se poate constata cum cresterea gradului de civilizatie si cultura al unei societati se insoteste constant de cresterea importantei si atentiei ce se acorda Asistenteo Sociale, inteleasa ca un ansamblu de modalitati si procedee de investigatie, clasificare si evaluare a fenomenelor si starilo ce greveaza existenta zilnica a indivizilor si grupurilor, si de interventie ameliorata asupra lor.

2. Baza morala o constituie prevederea din ,,Declaratia universala a Drepturilor Omului" care evidentiaza esenta sistemului valoric al Asistentei Sociale si este aplicabila tuturor societatilor. Baza morala sau etica a Asistentei sociale reprezinta normele si principiile muncii de Asistenta Sociala sintetizate in Codul etic, deontologic al profesiunii si in valorile fundamentale ale domeniului Asistentei Sociale.

Principiul ocrotirii persoanelor in functie de nevoi sta la baza intregii Asistente Sociale care trebuie sa fie armonizata cu ajutoarele de asigurari sociale si cu salariile.

3. Baza socio - politica si economica

Aceasta baza, pentru Asistenta Sociala se refera la faptul ca toate economiile de piata dezvoltate, liberal - capitaliste, cu un sistem de ocrotire si protectie sociala si de comunitate condus de Asistenta Sociala si anume consensul asupra necesitatii asistentei sociale bazata pe accentuarea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fundamentele Asistentei Sociale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
979 cuvinte
Nr caractere:
5 491 caractere
Marime:
6.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
organizare, asigurare, asistenta
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!