Culoarea în Designul Interior

Extras din referat:

Culoarea da viata lucrurilor, culoarea ne da senzatia ca un spatiu este mai mare sau mai mic, ne creaza impresia de apropiere sau departare a unui obiect sau a unui perete, culoarea ne schimba starile sufletesti, ne poate linisti, dar ne poate si irita, ne poate predispune la comunicativitate, dar si la introspectie.

Cel mai mare procent al formulei 60% se refera la culoarea predominanta. In cele mai multe cazuri este vorba despre cea care va acoperi cei mai multi pereti. Culoarea secundara prezenta in proportie de 30% ,se poate regasi in mobilierul principal sau la pardoseala.Ultima valoare de 10% este culoarea de accent, rezervata in principal accesoriilor( permute,perdele,cateva finisaje decorative)

=>atunci cand decorezi o camera,este indicat sa te rezumi doar la 3 culori,pentru a nu obtine un amalgam greu de suportat.

De asemenea ,pe langa cele 3 culori se poate folosi cu incredere alb, negru si gri care nu sunt considerate culori si care nu vor influenta schema aleasa.

Este cel mai reprezentativ spatiu al casei, locul unde petrecem cel mai mult timp.Deci si culoarea, si vopseaua trebuie sa fie prezentate pentru a crea conditii ideale de relaxare.Regula spune ca, in spatiile de zi, cele mai potrivite sunt culorile calde( rosu,galben,portocaliu) Culorile saturate pot fi folosite ca accent, pe suprafete mici (un singur perete), pentru a aduce un plus de personalitate camerei.

Fiind vorba tot despre o zona de zi, si in bucatarie sunt permise culorile calde.In functie de stilul de amenajare adoptat,aici mai sunt binevoite culorile tonice si intense cum sunt portocaliul, verdele proaspat si galbenul intens.Din punct de vedere psihologic portocaliul stimuleaza apetitul si incurajeaza socializarea,motiv pentru care este cea mai indicate culoare intr-o bucatarie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Culoarea in Designul Interior.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Marime:
4.05MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Artă
Predat:
la facultate
Materie:
Artă
Sus!