Valorificarea produselor de la găină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gaina este un animal domestic ce creste in tara noastra mai ales in gospodariile taranilor dar si in ferme. -oua -carne -pene Etapele procesului de valorificare sunt : 1. livrarea animalelor catre beneficiar 2. receptia-care consta in verificarea cantitatii si calitatii 3. incarcarea in mijloacele de transport 4. transportarea animalelor vii cu ajutorul mijloacelor de transport specific marfii. Hranirea si ingrijirea animalelor: Pentru fiecare animal se alcatuieste o reteta alimentara zilnica, in care se stabileste cantitatea si calitatea hranei. Ea se calculeaza in functie de rasa, greutate, de productia data de animal si de anotimp. Pentru pasari: Indiferent de anotimp, hranirea pasarilor se face cu amestec de uruieli, graunte, furaj verde (vara) si morcov (iarna), faina de grau, amestec de tarate cu sroturi, calciu. Ingrijirea consta in: Mentinerea starii de sanatate, adapare, curatenie in adapost, amenajarea de cuibare. Factorii de mediu si importanta lor pentru cresterea animalelor: Mediul in care traiesc animalele domestice este format din factorii naturali-asupra carora omul nu poate actiona decat in foarte mica masura si factori artificiali pe care omul poate si trebuie sa-i dirijeze pentru a crea mediul de viata potrivit cerintelor acestora. Aerul este important pentru existenta si sanatatea animalelor prin compozitia sa, in mod deosebit oxigenul care este indispensabil vietii. Aerul trebuie sa fie curat, sa nu contina alte gaze care pot dauna animalelor.

In adaposturile animalelor improspatarea aerului se asigura prin cosuri de aierisire (prin care intra aerul proaspat) si cosuri de avacuare (prin care iese aerul viciat. Temperatura prea mare da stari de somnolenta si oboseala ducand chiar la moartea animalului. Protejarea se face tinand animalul sub umbrar, in locuri ventilate si se adapa cu apa proaspata si rece. Temperatura joasa daca este asociata si cu umezeala duce la aparitia unor boli. Protejarea in acest caz se realizeaza prin constructia de adaposturi corespunzatoare si printr-o hranire adecvata. Precipitatiile atmosferice proile reci de primavara si toamna, grindina, bruma, ninsorile daca surprind animalele pot produce imbolnaviri, fracturi sau rani.

Radiatiile solare au efect benefic asupra sanatatii animalelor numai in timpul diminetii, cand sunt scoase la pasurat (lumina ajuta la fixarea vitaminei D si a calciului in oase). Expunerea indelungata la soare poate provoca insolatie, deshidratarea si uscarea pielii, imbolnavirea si uneori chiar moartea.

Presiunea atmosferica este forta pe care aerul o exercita pe unitatea de suprafata. Presiunea se poate modifica din cauza poluarii, a schimbarilor bruste de temperatura, a precipitatiilor iar animalul are de suferit. Norme de igiena si tehnica securitatii muncii: In timpul operatilor de hranire si ingrijire a animalelor lucratorii trebuie sa cunosca si sa respecte anumite norme de igiena si protectia muncii si anume: -in ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valorificarea Produselor De La Gaina
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
705 cuvinte
Nr caractere:
4 195 caractere
Marime:
9.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!