Utilaj pentru producerea conductelor de canalizare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru confectionarea articolelor din ceramica este necesar de obtinut prafuri din argila arsa macinata, cu scopul de a obtine o masa argiloasa la amestecarea cu apa.

Prafurile ceramice se numesc sisteme argiloase disperse inalt concentrate (putin umede), care nu poseda proprietatea de a se lega intre ele. Absenta posibilitatii de legare conditioneaza proprietatea cea mai principala a prafurilor friabilitatea lor. Prafurile argiloase in tehnologia ceramicii se pregatesc pentru presarea articolelor sau pentru pregatirea amestecului plastic.

Prafurile pentru obtinerea amestecului plastic se pregatesc cu scopul majorarii omogenitatii masei ceramice, asigurarii dozarii precise a componentilor mase ceramice, simplificarii procesului de amestecare si umflarea argilei la umezire. Reactia mai intensiva dintre argila preventiv uscata si macinata si apa se explica prin aceea ca in procesul uscarii se formeaza multe defecte, in care usor nimereste umiditatea.

La pregatirea prafurilor argiloase prin metoda semiuscata, argila se supune macinarii brute, uscarii, macinarii fine, ciuruirii si umezirii.

Argila adusa din cariera trebuie sa fie macinata brut. Aceasta se petrece in strunguri, valturi dezintegratoare sau dintate. Strungurile lucreaza bine cu argilele cu umiditate nu prea inalta, care nu contin materii pietroase. Din cauza aceasta la uzinele ceramice ele se folosesc de obicei pentru macinarea argilelor refractare. Valturi dintate se folosesc pentru macinarea argilelor cu viscozitate scazuta, care nu contin materii pietroase. Argilele vascoase se lipesc de valturi ceea ce duce la lucrul instalatiei in gol. Valturi dezintegratoare se poate de folosit pentru macinarea argilelor vascoase si care contin materii pietroase. Din cauza aceasta ele se folosesc mai raspandit la uzinele de producere a caramizii. Analizand cele expuse mai sus, pentru macinarea bruta a argilei alegem definitiv strungul, deoarece el este mai compatibil pentru prelucrarea materiei prime.

Utilaj pentru uscarea argilei.

Cea mai larga raspandire pentru uscarea argilei a primit toba de uscare rotitoare.

Partea principala a tobei este cilindrul metalic, partea interioara a caruia serveste ca spatiu de uscare.

Grosimea peretelui este de 10 14 mm. Toba se monteaza cu un unghi de inclinare de 5 6, si se sprijina pe doua perechi de role. Corpul cilindric a tobei, care se roteste cu viteza de 4 6 rot/min, cu ambele capete intra in camere de gaz, prin care gazele fierbinti se introduc in toba, si de descarcare prin care se elimina gazele si se descarca materialul uscat. Intre cilindrul tobei si camere este o garnitura care exclude nimerirea aerului rece din mediul ambiant.

La camera de gaz se monteaza focarul, constructia caruia depinde de combustibil. Inainte de aducerea gazelor in toba ele se amesteca cu aer rece pentru micsorarea temperaturilor. Gazele uzate trec prin instalatii de filtrare, unde se purifica de la particulele marunte a materialului ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilaj pentru producerea conductelor de canalizare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 180 cuvinte
Nr caractere:
17 263 caractere
Marime:
676.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
canalizare, conducte
Predat:
la liceu
Sus!