Transporturile Speciale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toate tipurile de transporturi terestre, acvatice, aeriene sunt considerate transporturi clasice. In regiunile unde aceste tipuri nu sunt accesibile s-au introdus alte mijloace si procedee de transport, care sunt denumite neconventionale sau speciale.

Din transporturile speciale fac parte transportul energiei electrice prin linii de inalta tensiune, telecomunicatiile, radioul, televiziunea, conductele, Internetul s. a. Dezvoltarea omenirii a dus la noi investitii si schimbari, care a schimbat esential modul de viata a societatii. Acestea reprezinta informatii, tehnologii si telecomunicatii care transforma obiectele fizice in informatie si o transmit la cele mai indepartate parti ale lumii. In asa fel posta transmite informatia prin diferite tipuri de comunicatii. Cel mai valoros si mai des practicat transport special o reprezinta transportul prin telecomunicatii. Telecomunicatiile reprezinta transmiterea la distanta a informatiei prin intermediul a diferitor semnale electromagnetice Acest tip de transport a devenit in ultimele decenii indispensabil dezvoltarii economice moderne si cerintelor societatii contemporane. Pe baza lui se intretin legaturi nationale, regionale si internationale realizate anume prin posta, telegraf, telefon, telex, sistemele de radio si de televiziune, reteaua Internet etc.

Telecomunicatiile joaca un mare rol in evolutia societatii. Fiecare element al progresului social si comercial influenteaza activitatea de telecomunicatii si invers. Pe plan mondial se constata largirea serviciilor oferite de acest tip de transport.

Sectorul de telecomunicatii este in competitie cu alte sectoare in obtinerea fondului de investitii. De regula, administratiile de stat recunosc ca serviciile de telecomunicatii sunt insuficient dezvoltate fata de progresele economice realizate in tarile respective.

Importanta telecomunicatiilor fiind cunoscuta, determina administratiile de stat sa faca investitii pentru dezvoltarea acestora. Echipamentele necesare dezvoltari se caracterizeaza prin: durata lunga de viata, costuri ridicate si complexitate tehnica. In consecinta, este dificil de a lega sistemele care sa garanteze cea mai buna dezvoltare posibila a retelei, atat din punct de vedere economic, cit si din punct de vedere tehnic.

In cele mai multe tari, retelele de telecomunicatii urmeaza sa aiba o dezvoltare considerabila in viitorul apropiat. In anumite tari numarul abonatilor telefonici, a serviciilor telefonice si telegrafice, se va dubla in viitorii cinci ani, iar in altele cresterea va fi si mai mare.

Pe masura dezvoltarii economiei capitaliste necesitatea extinderii legaturilor economice prin folosirea telecomunicatiilor telegrafice, telefonice a determinat constituirea Uniunii Telegrafice Internationale la conferinta din 1865 care au avut loc la Paris intre 17 martie si 17 mai. Iar in anul 1928 odata cu diversificarea echipamentelor de telecomunicatii a determinat infiintareaComitetului Consultativ International ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transporturile Speciale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 204 cuvinte
Nr caractere:
6 560 caractere
Marime:
12.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
transporturi, tip de transport
Predat:
la liceu
Sus!