Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nascuta la 26 august 1971, Thalia Ariadna Sodi Miranda este fiica lui Ernesto Sodi Palhares si a Yolandei Miranda. In copilarie a fost permanent inconjurata de grija si iubirea mamei si surorilor, tatal ei murind cand ea era foarte mica. Cele 4 surori ale Thaliei sunt Laura Zapata (si ea actrita de telenovela), Federica (de profesie arheolog), Gabriela (licentiata in istoria artei) si Ernestina (absolventa a facultatii ce Litere). Thalia a debutat la doar cativa ani, cu un rol in filmul La guerra de los pasteles-realizat pe la mijlocul anilor 70. Fa orice lucru gandindu-te ca esti cea mai buna; daca nu, nu-l mai face deloc, se pare ca i-a spus Thaliei mama sa. In 1981, devine componenta a grupului Timbiriche, foarte celebru in epoca. Dupa un rol secundar in telenovela Pobre senorita Limantour, Thalia da lovitura cu personajul lui Beatriz din Quinceanera (1987) -prima telenovela mexicana adresata tinerilor. Thalia starneste admiratia presei mexicane primind, doi ani mai tarziu, rolul de protagonista absoluta-Alma-in telenovela Luz y Sombra. Desi constienta de rolul de trambulina pe care Timbiriche l-a avut in cariera sa, Thalia nu ezita sa paraseasca-in1989-grupul. A abandonat, apoi, Mexicul in favoarea orasului Los Angeles, unde a luat lectii de canto cu Fiorence Riggs-profesorul Madonnei si al Barbarei Streisand.

La doar 20 de ani, Thalia este chemata in Spania pt. a prezenta emisiunea Vip Noche. Dupa ce participase la realizarea a 7 albume ale trupei Timbiriche, Thalia scoate-in 1990-primul album solo, care ii poarta numele, urmat in 1991 de discul Mundo de Cristal. Anul 1992 este crucial pt. Thalia: joaca un nou rol principal si scoate un nou album. Serialul Maria Mercedes bate numeroase recorduri de audienta si triumfa la premiile Tv y Novelas, Thalia triumfand si cu discul Love. 1994 este anul telenovelei Marimar. Un an mai tarziu iese pe piata albumul En Extasis, iar Thalia incheie in mod triumfal Trilogia Mariilor jucand in Sarmana Maria. Artista nu sta degeaba si, in1997, realizeaza albumul Amor a la mexicana. Urmeaza apoi Rosalinda (1999), serial vandut intr-un numar record de tari. Retragandu-se din telenovele, in 2000 scoate albumul Arrasando, al carui succes nu a mai surprins pe nimeni.

Mai frumoasa ca oricand, Thalia si-a surprins fanii de pretutindeni cu decizia de a se casatori cu Tommy Mottola.

Celebrata in 2001, casatoria celor doi merge-se pare-mai bine ca niciodata. Remarcam faptul ca, in ultimii ani, Thalia a inceput sa cante si in engleza. Thalia a jucat, in 1996, in filmul Vamos al Baile; ea repeta experienta in 2000, interpretand rolul principal din Mambo Cafe. Aclamata de publicul de toate varstele, Thalia rvine in iulie 2005 cu albumul Sexto Sentido (Al saselea simt. Intrebata cum justifica titlul albumului, frumoasa Thalia a declarat: Imi traiesc viata printr-un al saselea simt. Dau crezare intuitiei, inteleg mai mult decat mi se arata si-mi ascult vocea interioara. Traiesc clipa si ima las creativitatea sa se dezvolte. Muzica, textele si vocea reflecta ceea ce ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Thalia
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 004 cuvinte
Nr caractere:
5 337 caractere
Marime:
10.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!