Studii De Caz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sa se determine succesiunea de lansare a reperelor care determina durata de prelucrare totala minima, stiind ca fiecare reper trebuie prelucrat succesiv pe U1, U2, U3 in aceasta ordine, fara posibilitati de a schimba aceasta succesiune ceruta de tehnologia de executie.

Algoritmul de rezolvare apartine apartine lui Johnson si consta in adunarea duratelor corespunzatoare lui U1 si U2 pe de o parte, si U2 si U3, pe de alta parte. Rezolvarea in continuare se face ca si in cazul a doua utilaje.

In cazul nostru, durata minima de prelucrare pe U1 (18) este egala cu durata maxima de prelucrare pe U2, deci problema este posibila.

Procedand in acelasi mod ca si in cazul a doua utilaje, obtine succesiunea optima (r6, r5, r1, r2, r3, r7, r4). Studiul de caz numarul 2: Intr-o subunitate structurala de fabricatie se executa un numar de sapte produse, pe doua utilaje.

Prelucrarile sunt executate initial pe U1 si apoi pe U2, fara a exista posibilitatea de a schimba succesiunea de executie.

Timpii de prelucrare se prezinta in tabelul urmator: Determinati succesiunea de lansare a produselor care asigura o durata totala de prelucrare minima.

Rezolvare: Vom aplica algoritmul Johnson: 1. Se alege valoarea cea mai mica din tabelul de valori.

2. Daca valoarea respectiva apartine celei de-a 2-a linii, deci corespunde lucrarii efectuate pe U2, reperul respectiv va fi prelucrat pe ultimul U1. 3. Daca, din contra valoarea respectiva apartine primei linii, reperul respectiv va fi prelucrat primul pe U1. 4. Se exclude coloana reperului reparizat si se procedeaza in mod similar cu noul tabel.

In cazul nostru, valoarea minima din tabel este 5, care apartine celei de-a doua linii.

Deci r4 se va prelucra pe ultimul U1. Excluzand coloana corespunzatoare lui r4, in noul tabel valoarea minima va fi 7 din prima linie.

Deci r3 se va prelucra pe U1, continuand in acelasi mod, obtinem succesiunea optima: r3, r1, r5, r7, r6, r2, r4. Solutia problemei poate fi ilustrata astfel: Studiul de caz numarul 3. Un loc de munca conducator din cadrul unei sectii de fabricatie primeste o comanda interna de a executa un numar de cinci produse (activitati) A, B, C, D, E.

La data primirii comenzilor se considera locul de munca disponibil. In tabelul urmator se prezinta timpul de procesare a fiecarui produs (activitate) si data de predare catre centrul de productie urmator.

Aplicati la nivelul acestei realitati restranse urmatoarele reguli: Calculati timpul mediu petrecut de un produs in atelier si timpul mediu de intarziere a unui produs la nivelul fiecarei reguli si recomandati o regula de prioritate.

Primul sosit, primul servit.

Timpul mediu: 17: 5= 3. 4 zile Timp intarziere mediu: 35: 5= 7 zile.

Cea mai mica rezerva de timp: Noua ordine va fi: Timpul mediu: 17: 5 = 3. 4 zile Timp intarziere mediu 25: 5 = 5 zile.

Durata de procesare cea mai mica.

Ordinea de aceasta data va fi: Timpul mediu: 17 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studii De Caz
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
700 cuvinte
Nr caractere:
4 343 caractere
Marime:
15.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
succesiune, studii de caz
Predat:
la liceu
Sus!