Știința și viitorul omenirii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Inca de la inceputul lumii, omul, pentru a putea trai, a fost nevoit sa modifice mediul de viata dupa bunul plac, astfel ca acesta sa-i poata oferi toate conditiile necesare dezvoltarii atat pe plan intelectual cat si pe plan moral si social.

Toate aceste modificari au fost necesare, deoarece fara ele omul nu si-ar fi putut dezvolta inteligenta, insa omul a actionat, actioneaza si este foarte posibil sa mai actioneze nechibzuit asupra mediului si in viitor. Aceasta creatura magnifica -omul- a vazut ca aproape nimic nu-i poate sta in cale si, ca o concluzie gresita a considerat natura ca pe invinsul sau.

Unii cred ca omul a evoluat extraordinar de mult intr-un timp foarte scurt, insa si astazi traieste pe baza acelorlasi constituenti: oxigen, apa, sol, plante, animale, iar daca analizam daunele aduse naturii de catre om, mai greu putem spune ca acesta a progresat.

Exitenta si activitatea umana depind insa de un factor numit biosfera, iar acest factor este fundamental pe Terra.

In oarba sa cale spre a descoperi mai mult si mai mult, omul poate pana la urma sa reuseasca sa distruga acest factor care, cu toate tehnologiile este unic.

In epoca actuala, epoca ce nu ar fi posibila fara utilizarea computerelor, majoritatea oamenilor au devenit orbi in calea spre noi si noi descoperiri, au devenit orbi la tot ceea ce se petrece in natura, care pe zi ce trece este tot mai bolnava datorita ruperii echilibrelor ecologice, dar cel mai rau este ca omul nu vede inca ceea ce i se poate intampla prin aceste disturbari.

Problema expunerii omului la radiatii de inalta energie nu este specifica epocii actuale, a energiei atomice si armamentelor termonucleare. Inca de la aparitia ei pe Pamant, viata a trebuit sa existe in prezenta acestor radiatii.

Radiatii de inalta energie bombardeaza necontenit Pamantul. Unele dintre aceste radiatii par sa vina de la Soare, dar cele mai multe isi au radacinile in alte parti ale galaxiei sau in afara ei. Alte surse de radiatie sunt rocile, in special granitul. In unele tari, zidurile caselor emit radiatii mai puternice decat cele ce ajung la noi din cosmos. Insusi corpul omenesc contine substante emitatoare de radiatii, ale caror efecte pot fi comparate cu cele ale radiatiei cosmice. Evident, corpul omenesc a reusit sa se adapteze astfel incat se dezvolta in prezenta acestor radiatii.

Dar in ultima jumatate de secol, si mai ales in ultimii 10 ani, intensitatea radiatiilor la care este expusa omenirea a crescut. Aceasta crestere a fost accelerata de programele de experiente nucleare si urmarile ei trebuie sa dea serios de gandit. Pentru a intelege efectele radiatiilor asupra corpului omenesc este necesar sa stim cate ceva despre efectele fizice ale radiatiilor si despre modul de exprimare al intensitatii lor.

O parte din radioactivitatea existenta in corpul omenesc se datoreaza unui izotop radioactiv al carbonului, cunoscut sub numele de carbon 14, a carui perioada de injumatatire este de aproximativ 5000 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stiinta Si Viitorul Omenirii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 585 cuvinte
Nr caractere:
12 290 caractere
Marime:
16.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
viitor, stiinta
Predat:
la liceu
Sus!