Șlefuirea Și Lustruirea Sticlei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sticla in listuri se capata prin metoda intinderii, la ore diferite suprafete (in voluri) si o forma neregulata (cu diferite grosimi). Aceasta se inlatura pe cale de prelucrare mecanica a sticlei adica slefuirea si lustruirea.

Lustruirea sticlei pe larg se foloseste in gospodarie. Ea se foloseste pentru sticluirea avioanelor, masinilor, vitrinilor pentru pregatirea sticlei, diferite intrebuintari in chimia industriala, in radiotehnica si altele.

Sensul procesului slefuirii consta in acea ca granulele materialului la o presiune oarecare sint introduse inauntru formind la suprafata taieturi si crapaturi. In rezultatul actionarii umeditatii cu produsul nou format a suprafetei sticlei in taieturi si crapaturi are loc formarea hidrolizei, marimea caruia este mai mare decit marimea sticlei.

Pentru a fi suprafata sticlei neteda e necesar de a slefui de 2-3 ori, dar la toate acestea mai ramin crapaturi. Daca avem nevoie de o suprafata cu o lustruire de o calitate inalta, atunci se ea un strat mai mare de sticla pina la inlaturarea stratului inrautatit.

Sticla se slefuieste in doua etape: in prima etapa sticlei ii dam forma geometrica dreapta, inlaturind suprafata neuniforma, urmatoarea slefuire imbunatateste suprafata microgeometrica si-i da nuante subtiri matoviie. Prima etapa se numeste slefuirea grosolana. A doua slefuire etapa se numeste slefuirea subtire.

Reciproc de la regimul slefuirii se poate primi diferite adincimi de a strapunge si corespunzator stratului crapacios.

La etapa slefuirii grosolane trebuie de luat cantitatea maximala de sticla intr-o unitate de timp, asa cum aceasta ridica productivitatea procesului de slefuire.

La etapa slefuirii subtiri important de a da suprafata cu o adincime minime, asa cum la lustruirea pentru primirea unei suprafete curate si lucioase trebuie luat o parte mare de strat crapacios.

Marimea stratului gros care trebuie inlaturat nu mult intind timpul lustruirii. La alegerea materialului exemplar, trebuie de cunoscut numai procesul de slefuire, dar si folosirea economico-rational, deasemenea suprafata initiala calitativa a sticlei si grosimea stratului care numai decit se ea la slefuire.

In procesul slefuirii se aplica soda cu diferite grosimi granulometrice.

Corespunzator cu compozitia gronulometrica a sodei se afla numarul sau marca. Dupa ???? 3647-59 se aplica materiale cu marimea granulelor ce se impart in 3 grupe: ????????? mai ales pentru soda mascata, cu diametrul granulelor de la 2500 100mk. praf abraziv continind granule cu marimea de la 150-20 mk.

???????? ??????? continind granule cu marimea de la 50-3, 5 mk.

Producerea procesului slefuirii foarte mult depinde de calitatea initiala a sticlei umede. Cu cit mai mult e neregulat la suprafata cu atita mai putin marimea geometric fix, cu atit mai mult strat de sticla se ea la prelucrare. Aceasta nu numai inceteneaza procesul, dar si inrautateste procesul lustruirii sticlei.

Lustruirea. In procesul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Slefuirea Si Lustruirea Sticlei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 103 cuvinte
Nr caractere:
5 455 caractere
Marime:
11.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
sticla, lustruiire
Predat:
la liceu
Sus!