Roboții de pe Aurora

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toti robotii lucrau, toti invatau cum sa suporte Exteriorul, iar Baley le stia numele tuturor. Robotii erau precum fiii lui Baley, care trebuia sa mentina echilibrul in Exterior nu avea voie sa transpire, etc. Bentley avea 19 ani si era fiul lui Baley de 45 de ani, iar Jessie era mama lui.

Baley era un renumit detectiv. Conducerea produse un robot pe care Baley, il examina si pe care observa cat de uman poate fi, fara se vrea Baley se gandi la R. Daneel Olivaw, un robot cu care fusese in 2 misiuni si care era atat de uman incat ii devenise lui Baley un prieten. Ii era dor de el.

Baley fu chemat in Oras, se duse impreuna cu R. Geronimo. Aici Baley se simtea ca acasa. Orasul avea peste 5000 km2. Reteaua de transport avea 8 niveluri si mii de pete de schimb.

Baley impreuna cu R. Geronimo ajunsera la Cartierul General al Politiei, unde Baley preda robotul si primi o chitanta.

Baley se intalni cu comisarul Wilson Roth, care era un om dur caruia succesele lui Baley ii pareu o ofensa personala.

2. Daneel Baley era pentru a treia oara pe o nava spatiala. Cei doi ani nu i-au sters din memorie primele 2 zboruri. Vor fi insa unele diferente. De data asta n-o sa-l mai sperie atat desfasurarea lucrurilor.

Isi aminti cum a vazut pentru prima oara o cupola de planetariu. Nu-i lasa deloc senzatia ca s-ar afla in Exterior, nici o stare de neliniste, au urmat apoi cele 3 iesiri in aer liber. Atunci stelele vazute prin vizorul unei nave spatiale vor semana mai mult cu un planetariu. Pasajul era usor arcuit. Baley privi in urma lui suparat. Cate alte constrangeri ii vor mai fi impuse si oricat de improbabila ar fi reusita sarcinilor lui.

3. Giskard Baley se rasuci si-i spuse lui Daneel ca incepe sa se enerveze. Ei trebuie sa ramana prizonieri acolo fiindca Aurorienii de pe acea nava se tem de ei ca de o sursa de infectie. Baley facu cativa pasi repezi inspre un perete al camerei, dupa aceea inapoi la celalalt.

Giskard intra fara sa anunte. Baley incepuse sa fie de acord cu asta. Giskard a adus cu el un mic aparat. Baley se astepta ca aparatul sa se lumineze si sa expuna in interior imaginea holografica a unui camp stelar. Din cand in cand revenea la simulatorul astral si mai arunca o privire in spatiu. Aruncase o privire peste descrierea fizica a planetei. Aurora ii umplea acum campul vizual. Cerul ambelor planete constelatiile erau aceleasi. Aurora se invartea inot. Tot ce vedea inaintea ochilor erau nori albi, dar nu prea albi, aproape albi. Baley respira de parca tocmai ar fi taiat panglica de la sfirsitul unei curse lungi.

Baley simtea deja cum a obosit. Stia ca trebuie sa se multumeasca doar cu amintirea. Asculta zgomotele specifice aterizarii.

Lui Baley ii placea sa creada ca nu e un las, dar se afla pe o planeta straina, fara sa poata deosebi prietenii de dusmani.

4. FASTOLFE Dr. Han Fastolfe astepta intr-adevar si zambea. Era inalt si subtire, avea parul castaniu deschis, dar nu prea bogat ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Robotii De Pe Aurora - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 528 cuvinte
Nr caractere:
20 735 caractere
Marime:
19.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
roboti, echilibru
Predat:
la liceu
Sus!