Reportajul Tv

Previzualizare referat:

Extras din referat:

2001 Cuprins introducere de la mass-media la reportajul tv televiziunea si oamenii, modelele de comportament Jurnalistul Reporterii Semnificatia faptelor prezentate SPECIFICUL TV Redactarea textului de televiziune Principii de baza in redactarea materialelor de televiziune Regului de redactare Mesajul audio-vizual Pachetul de informatii Relatia cuvint-imagine Sase modalitati de alaturare a imaginii si comentariului REPORTAJUL TV Definitii Ce este reportajul Tipologia reportajului Functiile reportajului dupa Jean-Dominique Boucher si Pierre Ganz Informatia in reportaj Unghiul de vedere Etapele de realizare a reportajului Prima etapa.

Pregatirile in redactie A doua etapa.

Pe teren Tipuri de surse Interviul modalitate de obtinere a informatiei Reguli in realizarea interviurilor Observatia Modalitati de filmare Realizarea imaginilor Unghiuri de filmare Miscarile camerei de luat vederi Prezenta reporterului in imagine Suporturile informatiei A treia etapa.

Revenirea in redactie (realizarea materialului video finit) Reguli si principii de montaj Principii clasice de montaj INCHEIERE BIBLIOGRAFIE INTRODUCERE Lucrarea de fata se doreste in primul rind un ghid pentru jurnalistii de televiziune incepatori. Nu dorim ca in urma citirii acestei lucrari sa va lansati in ore indelungi de filozofare, ci sa aveti un concept clar al reportajului TV.

Nu veti gasi in rindurile ce urmeaza descoperiri jurnalistice fenomenale, pentru ca nu asta a fost scopul pe care ni l-am propus. Am dorit sa concentram in cele ce urmeaza un set de instructiuni si reguli generale bine-stiute. Consideram o astfel de lucrare importanta anume prin faptul ca nu inceraca sa teoretizeze aspecte ale unei profesii prin definitie de actiune, ci dimpotriva sa ofere niste puncte de pornire. Definitiile si explicatiile sint elementele care compun in cea mai mare parte textele ce urmeaza. Asta pentru a ne pastra liberi de interpretari si decizii determinate si inflexibile. Din punct de vedere etimologic reportajul este un raport. Pe parcursul evolutiei jurnalismului insa, in mod firesc, a aparut o serie de trasaturi specifice ale termenului. Ceea ce au in comun (raportul si reportajul) este faptul de a comporta informatie. Pe de alta parte cele mai generale deosebiri se axeaza pe nivelul continutului, scopurile informatiei, formularea si modalitatile de transmitere a acesteia. Daca raportul e un act de comunicare intre initiati, atunci reportajul inseamna o adaptare a informatiei pentru masele largi. Specificul de baza al reportajului se axeaza pe jurnalist (reporter), care se afla la fata locului si intra in contact direct cu evenimentul. Acesta e momentul in care reporterul isi exercita functia de a culege si prelucra informatia, pentru a o formula in mesaj si transmite receptorilor. La fel ca alte genuri jurnalistice, reportajul combina o serie de elemente: ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reportajul Tv
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
8 062 cuvinte
Nr caractere:
43 444 caractere
Marime:
36.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!