Nașterea Creștinismului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Isus s-a ivit pe lume in Palestina, cand rege al iudeilor era Irod cel Mare. Isus inseamna Mantuitorul neamului sau, cel anuntat de vechi profeti ca trimisul lui Dumnezeu. Desi a demonsrat de maulte ori neamului sau ca el este mantuitorul, acestia din urma au decis sa-! rastigneasca. A inviat dupa trei zile, apostolii sai fiind cei care au anuntat invierea.

Crestinismul este o religie a iubirii universale, Dumnezeul crestin fiind un Dumnezeu al iubirii, spre deosebire de divinitatea suprema a induismului, Yahve cel razbunator. Omul devine crestin prin botez si se impartaseste prin Euharistie, din trupul si sangele lui Isus.

Noul mesaj religios a fost foarte repede receptat de oameni, in special de cei saraci. De aceea unii imparati au cautat sa puna capat existentei acestei religii, considerata un pericol pentru stat. printre cei mai cruzi se numara Nero si Diocletian.

Traian era un om cu totul deosebit, mai ales prin simplitatea moravurilor sale. Avea un trup vanjos si infrunta toate greutatile cot la cot cu ceilalti, iar cu sufletul era la inaltime, deoarece nu se lasa purtat de indrasneala tineretii, dar nici impiedicat de batanate, Dio Cassius, Istoria romana Dupa ce a cucerit Dacia, Traian a adus aici multimi nesfarsite din intreg imperiul roman.

Eutropius, Istoria universala Sunt vazuti protejandu-i pe cei saraci pentru a-i jefui. Siguranta parintilor este cumparata prin mizeria urmasilor. Salvianus, Despre carmuirea lui Dumnezeu in cele din urma, aceste orase fura depopulate, incat au fost ca si invadate de campie si atunci portiunile neocupate, cultivate au fost suficiente sa hraneasca ceea ce ramasese din locuitori. Libanios, Discurs Nu mai este iudeu, nici elin, nu mai este nici rob, nici liber, nu mai este parte barbateasca si parte femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti in Christos Isus.

Biblia, Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel BIBLIOGRAFIE Balutoiu V., Vlad C, Istorie - manual pentru clasa a V a, 1997, editura AII Educational, Bucuresti ***, sursa internet ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nasterea Crestinismului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
411 cuvinte
Nr caractere:
1 863 caractere
Marime:
9.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!