Laborator de cofetărie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ustensilele se folosesc la operatiile de preparare, ornamentare si decorare a produselor de cofetarie.

Cele mai folosite si mai cunoscute sunt urmatoarele: cazanelul de cofetarie (fig. 1, a) este confectionat din tabla de cupru, cositorita in interior, sau din otel inoxidabil. Este de marimi diferite, fiind prevazut cu doua manere. Este folosit pentru fierberea if omogenizarea compozitiilor.

chipceaua (fig. 1, b) este confectionat din tabla de cupru, cositorita in interior, sau din otel inoxidabil, in diferite marimi (intre 0, 500-3000l); este prevazuta cu maner. Se foloseste pentru pregatirea si omogenizarea cremelor, a compozitiilor si glazurilor in cantitate mica.

tava pentru prajituri (fig. 1, c) confectionata din tabla neagra, poate fi cu margine sau fara margine, fiind folosita pentru coacerea blaturilor.

placul (fig. 1, d) este confectionat din tabla de aluminiu si are forma dreptunghiulara; se utilizeaza la finisarea produselor de cofetarie.

rama dreptunghiulara (fig. 1, f) este confectionata din banda metalica, asamblata si dimensionata dupa numarul de portii. Pentru a fi folosita, rama se asaza pe tava cu doua sau trei margini (avand hartie la baza), in intereior se toarna compozitia de blat si se introduce la cuptor.

Gratarul pentru glasat prajituri (fig. 2, a) este confectionat dintr-o tava cu picioruse si doua manere din sarma cositorita. Pe rama este asezata o plasa din sarma subtire.

trusa de duiuri si sprituri cuprinde un numar de 10-12 sprituri (fig. 3, a) cu varful zimtat, sau duiuri (fig. 3, b) cu varful drept. Sunt confectionate din tabla cositorita si se utilizeaza, impreuna cu posul, la ornamentarea si decortarea torturilor.

telul tip cofetar (fig. 4, a) este confectionat din sarma de otel cu manerul de lemn (uneori din sarma). Se produce in trei marimi, in functie de utilizari. Este folosit pentru batut spuma.

Croseta (fig. 4, b) este confectionata din sarma, cu manerul din lemn tare. Este prevazuta cu 2, 3 sau 4 furcheti sau cu inele de diametre diferite. Cu ajutorul ei sunt glasate torturile.

ruloul reglabil pentru taiat coca (fig. 4, c) este confectionat dintr-un ax de otel 1 pe care sunt montate discurile taietoare 2 (din otel inoxidabil). Cutitul de patiserie (fig. 4, d) confectionat din otel inoxidabil cu lama flexibila, are diferite marimi. Se utilizeaza in cofetarie pentru umplerea si portionarea blaturilor si glasarea torturilor.

sita (fig. 4, e) este confectionata dintr-un cilindru din tabla sau lemn pe care se monteaza, la una din extremitati, o plasa de sarma ce constituie suprafata de cernere pentru faina, amiodon, zahar farin, cacao.

barfes (fig. 4, f) este o perie confectionata din lemn, cu manerul lung, avand montate, la unul din capaete, fire din plastic. Se foloseste la ungerea tavilor cu grasime sau indepartarea surplusurilor de faina de pe tavi.

forme diferite (fig. 5, a, b, c) confectionate din tabla cositorita sau neagra. Forma geometrica determina forma finala a produsului.

...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laborator De Cofetarie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 481 cuvinte
Nr caractere:
17 143 caractere
Marime:
313.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
cofetarie, Tehnica
Predat:
la liceu
Sus!