Instalații de ameliorare a factorului de putere

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor de ameliorare a factorului de putere. 15 Instalatii de ameliorare a factorului de putere generalitati Este cunoscut din electrotehnica ca intre tensiunea de la bornele unui receptor de curent alternativ si curentul care trece prin receptor exista un defazaj, exprimat prin unghiul (fig. 1. 1). daca unghiul (=0, curentul si tensiunea sunt in faza si receptoarele sunt rezistive. Daca unghiul (>0 (s-a ales sensul pozitiv, sensul trigonometric de parcurgere a unghiurilor de la fazorul sunt inductive. Daca unghiul (P. Pentru instalatiile de furnizare a energiei electrice este avantajos ca in consumatorii pe care ii alimenteaza sa se gaseasca atat receptoarele inductive (care absorb puterea reactiva), cat si receptoare capacitive (care debiteaza putere reactiva), astfel ca factorii de putere ai consumatorilor sa fie cat mai apropiati de unitate.

Efectul factorului de putere scazut in instalatiile electrice Pentru a alimenta un receptor (consumator) trifazat de putere activa P si de factor de putere cos, linia electrica trebuie sa transporte un curent electric I.

Rezulta ca o data cu scaderea factorului de putere creste curentul transportat de retea, bineinteles in ipoteza aceleiasi puteri active absorbite.

Cresterea curentului are drept consecinte: - necesitatea maririi sectiunii conductoarelor ce trebuie transportate de acest curent; - necesitatea supradimensionarii aparatajului de actionare ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii De Ameliorare A Factorului De Putere
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 872 cuvinte
Nr caractere:
16 021 caractere
Marime:
31.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!