Elicopterele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Elicopterele sunt aparate de zbor ce zboara cu ajutorul elicei in loc de aripi. Acest lucru le perminte sa zboare in moduri inaccesibile altor aparate de zbor. Elicopterele sunt aparate de zbor foarte manevrabile. Pot decola sau ateriza vertical in spatiul mic, stationeaza nemiscate in aer si zboara in orice directie.

Majoritatea elicopterelor au o elice principala deasupra si o elice mai mica in coada. Elicea principala asigura decolarea si mentine elicopterul in aer. Rotorul din coada schimba directia si impiedica elicopterul sa se invarta pe loc. Unele elicoptere au 2 elice principale ce se invart in sensuri opuse, pentru a preveni invartirea.

Unghiul paletelor se numeste inclinare. Prin schimbarea inclinarii paletelor cu maneta de control, pilotul poate ateriza, decola, urca sau stationa in aer. Ridicarea si sucirea manetei face ca elicea sa se roteasca mai repede sau sa indoaie paletele pentru ca impreuna sa se ridice mai mult. Cand forta de urcare este mai mare de cat greutatea elicopterului acesta decoleaza, cand forta de urcare si greutatea elicopterului sunt egale, stationeaza in aer, iar cand forta e mai mica, coboara. Elicopterul zboara inainte, cand elicea e indreptata in sus; pentru a incetini, elicea e indreptata in jos. lndreptarea paletelor intr-o parte face ca elicopterul sa zboare intr-o parte. Pentru a schimba unghiul elicei, pilotul actioneaza pedalele de picior.

Primul elicopter a zburat la inceputul anilor 1900, dar era greoi si abia putea decola. Primul elicopter modern si de succes a fost Vought-Sikorsky VS-300, construit de Igor Sikorsky in 1940. Elicoptere in actiune Versalitatea elicopterelor inseamna ca ele pot fi folosite in cautari si salvari pe apa, in raidurile politiei sau ca ambulanta. Elicopterele militare pot zbura la o altitudine mai mica decat avioanele, pot decola de pe piste scurte sau chiar de pe puntea vaselor. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elicopterele
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
305 cuvinte
Nr caractere:
1 695 caractere
Marime:
8.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!