Echilibrul Corpurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sub actiunea diferitelor forte, corpurile solide se pot misca. Miscarea de translatie si miscarea de rotatie sunt doua tipuri de miscari simple ale corpului solid.

Un corp care are o miscare de translatie cu viteza constanta (sau nula) se afla in stare de echilibru de translatie. cand un corp solid se roteste neuniform, dar nu se translateaza, sau simultan, se roteste neuniform si se translateaza uniform, solidul se afla in echilibru de translatie. Un corp care are o miscare de rotatie uniforma (sau care nu se roteste deloc) se afla in stare de echilibru de rotatie. Cand un corp solid se translateaza neuniform, dar nu se roteste, sau, simultan, se translateaza neuniform si se roteste uniform, solidul se afla in echilibru de rotatie.In situatia cand corpul solid nu se translateaza si nici nu se roteste, sau, se translateaza uniform, dar nu se roteste, sau, se roteste uniform, dar nu se translateaza, sau, simultan, se translateaza uniform si se roteste uniform, solidul se afla in echilibru de translatie si in echilibru de rotatie. Centrul de greutate Echilibrul corpurilor asezate geometrice regulate, care poseda axe sau plane de simetrie, va fi totdeauna situat pe axa, respectiv pe planul de simetrie.

Astfel, pentru o sfera omogena pentru care orice diametru constituie o axa de simetrie, centrul de greutate se va gasi in punctul de intersectie al diametrelor adica in centrul sferei.

Pentru un cilindru, centrul de greutate se va gasi in punctul in care axa cilindrului inteapa un plan perpendicular pe ea si care imparte inaltimea cilindrului in doua. O bara prismatica dreapta admite plane de simetrie perpendiculare intre ele, centrul de greutate gasindu-se in punctul de intersectie al acestora.

Echilibrul corpurilor suspendate Asadar, un corp suspendat este in echilibru cand centrul sau de greutate si punctul de sustinere sunt pe aceeasi verticala. Daca se suspenda corpul in alt punct O (c), la echilibrul central de greutate C trebuie sa fie pe verticala care trece prin O. Rezulta ca centrul de greutate se gaseste la intersectia verticalelor duse, la echilibru, prin punctele de sustinere. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echilibrul Corpurilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
785 cuvinte
Nr caractere:
3 575 caractere
Marime:
282.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!