Previzualizare referat:

Extras din referat:

In lumea de astazi oamenii pot face pentru sanatatea lor mai mult decat orice medic, spital sau progres al stiintei medicale. Datele stiintifice confirma ca deciziile pe care le luam ora de ora, zi de zi, determina in mare masura starea sanatatii noastre, bolile de care suferim si deseori chiar momentul cand vom muri.

De aceea tot ce trebuie facut este sa ne educam, sa inlocuim acele deprinderi si obiceiuri ce distrug sanatatea cu un mod de viata plina de sens si impliniri, care se va prelungi in vesnicie.

Vom cunoaste impreuna unele probleme legate de influenta negativa pe care o au asupra sistemului nervos o serie de substante chimice, cum sunt drogurile, precum si consecintele lor asupra organismului.

In conditiile actuale in Romania consumul de droguri a devenit o realitate in plina expansiune. Aceste substante, luate in mod nechibzuit, in cantitati mari si in timp indelungat sunt toxice pentru organism perturband activitatea celulara. Elementele active ale drogului se acumuleaza la nivelul celulelor, devin componente celulare, creand o anumita stare organica si psihica placuta la inceput, de excitatie sau de liniste de calmare. Daca dupa ce s-a creat obisnuinta cu drogul, nu se mai ia din substanta respectiva, celulele excitate sufera, fapt ce se manifesta printr-o stare de rau, care se calmeaza de indata ce se ia o noua cantitate de drog. In felul acesta se poate forma patima, viciul pentru un drog sau altul. Aceste substante sunt clasificate in mai multe categorii. Din prima categorie fac parte Cafeaua si Tutunul care sunt considerate droguri usoare. Exista o substanta care poate fi procurata de la orice magazin. Despre ce substanta este vorba? Despre banala, obisnuita cafeina. Daca nu va vine sa credeti incercati sa va ganditi la cat mai multe persoane pe care le cunoasteti si care sa nu bea macar o ceasca de cafea pe zi. Cafeaua declanseaza o criza migrenoasa. Apar si alte manifestari fizice, cum ar fi o senzatie de epuizare, pierderea poftei de mancare, greturi si varsaturi. Nevoia psihica (impulsul) poate fi comparata cu dorinta de a aprinde o tigara e greu sa-i rezisti.

Este bine stabilit faptul ca fumatul constituie o grava amenintare la adresa sanatatii publice. Date recente confirma faptul ca riscurile legate de tabacism sunt cu mult mai mari decat se credea pana acum, indeosebi atunci cand fumatul a fost deprins in timpul adolescentei. Un fumator din doi risca sa moara intr-o buna zi din cauza tigarii. De fapt, tutunul ucide in fiecare an mai multi oameni decat reusesc s-o faca accidentele rutiere, incendiile, SIDA si crimele la un loc. Ceea de este si mai trist este faptul ca tutunul ucide si mii de fumatori involuntari persoane nevoite sa respire fum de mana a doua. este sursa ambelor droguri. Frunzele, florile si ramurile plantei sunt sfarmate pentru a produce marijuana, rasina sa concentrata este hasisul.

Din alta categorie fac parte ECSTAZI si ETENDY, se vand sub forma de pastile si se recunosc ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drogurile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
759 cuvinte
Nr caractere:
3 873 caractere
Marime:
47.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
droguri, pericol
Predat:
la liceu
Sus!