BAC grup școlar de automatizări

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Studiul cauzelor coroziunii Acest proces complicat care concura la distrugerea metalelor, a permis stabilirea unor metode de protectie care au reusit sa reduca in mare parte prevederile provocate de acest proces. Pentru piesele metalice cele mai utilizate metode sunt : acoperiri de suprafata (prin zincare, cromare, nichel are), protectie prin pelicule de oxizi, protectie prin vopsire si fosfatare.

Prin aplicarea materialelor de vopsire se formeaza pe suprafata obiectelor protejate pelicule subtiri aderente care au un dublu rol : acela de protectie si acela de a crea un aspect placut.

In lucrarea mea am prezentat principalele produse de vopsire , operatiile principale ale vopsirii (grunduire, chituire) si am descris tehnologia acestor operatii cu domeniile de utilizare, avantajele si dezavantajele lor.

Operatia de vopsire avand und grad inalt de periculozitate datorita compozitiei materialelor de vopsire am prezentat in finalul proiectului cele mai importante norme de tehnica securitatii muncii care trebuie respectate in atelierele de vopsitorie auto.

MATERIALE DE VOPSIRE Cap I Def -> Materialele de vopsire constituie totalitatea materialelor care se aplica prin diverse procedee pe suprafete diferite in vederea protejarii acestora de efectele distructive provocate de agenti atmosferici (actiunea luminii, umiditate, agentii chimici, etc.) Prin aplicarea materialelor de vopsire, se formeaza uprafata obiectelor protejate pelicule subtiri care au dublu rol : acela de protectie de a crea un aspect placut In compozitia materialelor de vopsire, intra de obicei un component lichid numit liant si un component solid numit pigment, si materiale de umplutura.

Materialele de vopsire se clasifica prin mai multe criterii : -substanta peliculogena de baza -ordinea de aplicare pe suprafete -modul de aplicare 1Componentele materialelor de vopsire Pincipalele materii prime care intra in componenta materialelor de vopsire (lacuri si vopsele) sunt: -lianti (uleiurile, rasinile, sicative) -pigmenti -materialele de umplutura -dizolvanti -plastifianti Uleiurile La fabricarea lacurilor si vopselelor se utilizeaza uleiuri vegetale sicative sau semisicative. In mod obisnuit nu se folosesc ca atare dupa o precurare prealabila, deci ca semifabricatie (uleiurile sicative sau fierte, polimerizate sau oxidate, etc.

) Sicativi Sunt substante care adaugate uleiurilor sicative sau semisicative scurteaza timpul de uscare, micsorand timpul de formare a filmului. Rasinile Sunt substante organice naturale sau sintetice. Rasinile naturale provin din secretiile unor animale sau plante. Pigmentii Sunt substante colorate insolubile. Cu lianti si dizolvanti ei formeaza dispersii a caror finete depinde de gradul de macinare a pigmentului. Dupa natura si provenienta lor pot fi : -pigmenti anorganici naturali -pigmenti anorganici artificiali -pigmenti metalici -pigmenti ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bac Grup Scolar De Automatizari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 594 cuvinte
Nr caractere:
21 458 caractere
Marime:
29.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!