Apa și importanța apei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Corpul omenesc este alcatuit mai mult de 3 sferuri din apa.

Pe masura ce oamenii imbatrinesc, cantitatea de apa din organism scade. Cei mai multi oameni in virsta sint slabi. O vorba din popor spune despre acestea ca se usuca sau ca sunt uscati. Si asa si este. Inainte de a se naste, atit timp cat este invelit de camasile apoase din uterul mamei, embrionul fraged este format din 94% apa.

Organismul copilului nou-nascut contine 71%, al adolescentului 69%, al omului matur 63%. Omul in virsta are numai 58% apa.

Ca importanta pentru viata omului, apa se situeaza pe locul doi, imediat dupa aer. Reactiile chimice din corp nu se pot desfasura decit in prezenta apei.

Ca sa existam, avem nevoie de aer, apa, hrana, caldura si lumina. Nimic nu poate fi conceput in economia planetei fara apa.

Se pare ca datorita consumului mare de apa, in curind, populatia globului va suferi de sete. Daca tinem cont de faptul ca pe suprafata pamintului nu exista decit 20 miliarde, estimata pentru anul 2100. In zilele noastre apa este tot mai poluata. La robinete curge o apa din ce in ce mai murdara. Pestii mor in lacuri, mari si oceane. Apele negre rezultate in urma deversarilor de petrol in ape sunt tot mai frecvente. Petrolierile transporta 550 000 tone de petrol, astfel accidentile pot fi devastatoare. Petrolul pluteste pe suprafata marii, formind o pelicula care blocheaza patrunderea luminii necesare plantelor marine. Pasari si pesti pot fi prinsi si otraviti de valul de petrol. Dar cu toate ca mor mii de animale, majoritatea zonelor din largul marii sau de pe coastele afectate se refac in citiva ani.

Substantele organice duc la inflorirea apelor, care-si pierd insusirile de ape potabile. Deseurile din industrie si agricultura sunt deseori deversate in ape, in ideea ca apa curge, iar oceanul este un cos de gunoi urias si fara fund.

?Oceanul Pacific a suferit in urma poluarilor nucleare, deoarece Guvernamentul Francez a testat acolo armele nucleare.

?Numai Marea Britanie produce singura 250 000 tone de deseuri care sunt transportate in Marea Neagra.

11. 04. 05 ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Apa Si Importanta Apei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
416 cuvinte
Nr caractere:
1 887 caractere
Marime:
7.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
apa, importanta
Predat:
la gimnaziu
Sus!