Agenția imobiliară

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ce este o AGENTIE IMOBILIARA? O agentie imobiliara este o societate comerciala care are ca principal obiect de activitate intermedieri imobiliare (prestari de servicii imobiliare). Agentia este o persoana juridica care prezinta spre vanzare o locuinta (o proprietate) sau care cauta pentru clientii sai proprietati imobiliare in vederea cumpararii.

Care sant pasii de urmat in lucru cu o agentie imobiliara? In cazul in care doriti sa vindeti un imobil, contactati agentia imobiliara si prezentati-i oferta cat mai detaliat, consultativa cu agentul imobiliar asupra pretului pe care il doriti, solicitati numele agentului si oferiti un numar de telefon si orele la care va poate gasii la acel numar de telefon.

Dupa ce vi sa preluat oferta si a fost introdusa in baza de date a agentiei si sa exprimat acordul in reprezentarea imobilului de catre agentie, urmeaza ca un agent imobiliar sa vizioneze propritatea.

Dupa ce imobilul a fost vizionat de agentul imobiliar, se va incheia la sediul agentiei un contract de prestari servicii imobiliare intre proprietar si agentie, contract ce va cuprinde descrierea imobilului, termenul contractului, comisionul si conditiile de plata, precum si o clauza optionala de exclusivitate pe un termen cuprins intre1-6 luni, interval de timp in care nu veti mai colabora cu alte agentii imobiliare, deoarece firma cu care incheiati acest contract investeste in publicitatea proprietatii dumneavoastra si gasirea potentialilor cumparatori.

Pasul urmator este acela in care agentul imobiliar vine cu potentiali clienti pentru a le prezenta imobilul, puteti avea norocul ca primul client sa fie si cel care doreste sa va cumpere proprietatea. Daca vati inteles asupra pretului de vanzare (vanzator-cumparator), se merge la sediul agentiei pentru incheierea antecontractului de vanzare-cuparare, fiind nevoie pentru acesta de actele originale ale proprietatii si actele de identitate ale partilor.

La incheierea antecontractului se achita un avans de catre cumparator, vanzatorului, iar proprietarul (vanzatorul) va lasa actele originale pentru a fii verificate si intocmite pentru contractul de vanzare-cumparare autentic la un birou notarial.

La finalizarea tranzactiei trebuie sa platiti agentiei un comision care variaza intre1-5 % din valoarea tranzactiei (comisionul stabilit in contractul de prestari servicii). Contractul de servicii imobiliare (de intermediere) se incheie numai la sediul societatii imobiliare (in acesr fel veti vedea unde este sediu agentiei si daca au). In sediul agentiei trebuie sa fie expus la loc vizibil comisionul acesteia, certificatul de integistrare al societatii, acordul de functionare, eventualele licente sau certificate de membru al unei asociatii sau uniuni imobiliare profesionale.

Cand toate actele sant pregatite pentru contractul de vanzare-cumparare, la notariat, urmeaza doar semnarea si primirea banilor in fata unui notar public.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agentia Imobiliara
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
426 cuvinte
Nr caractere:
2 514 caractere
Marime:
7.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
agentie, servicii
Predat:
la gimnaziu
Sus!