Principalele atracții ecoturistice din România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ecoturismul - model de valorificare durabila a resurselor turistice

In ultimul timp s-a manifestat tot mai pregnant tendinta dezvoltarii industriei turismului,prin intoarcerea sa catre natura si valorile culturale autentice. Ecoturismul reprezinta de fapt cea mai valoroasa forma de manifestare a turismului durabil. Aceasta forma de turism are ca scop principal conservarea mediului si pune accent pe educatia turistilor in ceea ce priveste protejarea si conservarea mediului.

In prezent nu exista o definitie unanim abordata, dar exista definitii agreate si predominant acceptate, adoptate si utilizate.

Dupa un proces de anvergura in care s-au implicat nume academice sonore la nivel international (Hawkins, 1994; Carter & Lowman, 1994; Goodwin, 1996; Liddle, 1997; Dowling,1997, 1998; Fennell, 1998,1999; Wearing & Neil, 1999; Honey, 1999) precum si Organizatia Mondiala a Turismului (1999), ecoturismul a beneficiat de un mod de definire unanim acceptat (Declaratia de la Quebec, UNEP/OMT, 2002).

In concordanta cu aceasta, ecoturismul este o forma de turism alternativ si trebuie sa includa spre definire urmatoarele elemente:

- produsul are la baza natura si elementele sale;

- managementul ecologic in slujba unui impact minim;

- contributie in conservare;

- contributie la bunastarea comunitatilor locale;

- educatie ecologica.

Ecoturismul este privit din perspective diferite pe zone geografice. Astfel, daca in America de Nord ecoturismul se dezvolta in ariile naturale virgine, in care interventia omului este redusa la minim, in Europa, unde peisajul natural este in general legat de prezenta umana si de comunitatea locala, exista conexiuni destul de stranse intre ecoturism si turismul rural, cele doua forme de turism putand fi cu greu separate una de alta. In ultimul deceniu la nivel european a inceput sa se acorde o mai mare importanta peisajelor naturale, ca suport pentru biodiversitate si ecoturism.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Principalele atractii ecoturistice din Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 994 cuvinte
Nr caractere:
21 873 caractere
Marime:
565.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
Principalele atractii ecoturistice din Romania, romania
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!