Prezentarea lecțiilor în Power Point

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Evoluţia tehnologiei, informaţiei, dezvoltarea sistemului de comunicaţii induce noi abordări si noi tehnici de învăţare. Deja, tehnologiile informaţiei si comunicaţie (TIC) constituie nu numai un dispozitiv media dar mai ales un mijloc al deschiderii către resursele din întreaga lume.

PowerPoint este o aplicație, care este cel mai adesea folosită pentru prezentarea şi comunicarea informaţiilor dintr-o lecție intr-o variantă mult mai interactivă, deci este considerat a fi o metodă alternativă, modern de predare-învățare.

Aplicatia Power point este utilizata pentru realizarea unor prezentari avand la baza folii de proiector, diapozitive electronice sau pot fi elaborate prezentari electronice, caz in care asupra textului pot fi aplicate efecte si animație pentru captarea atenției auditoriului (elevilor).

Dacă informaţia cuprinsă în acestea este prezentată vizual, ea devine mult mai atractivă. O imagine grafică poate include sute de cuvinte şi numere.

Această aplicație necesită utilizarea calculatorului. Învăţarea cu ajutorul calculatorului şi a elementelor multimedia este o metodă didactică activă. Instruirea asistată de calculator permite realizarea unei educaţii bazate pe profilul intelectual al elevului. Pune elevul în situaţii de interacţiune şi comunicare rapidă, realizate într-un mediu care permite o difuzare masivă a conţinuturilor şi o flexibilitate a timpului prin îmbinarea mijloacelor decomunicare sincrone cu cele asincrone.

Prezentarea lecțiilor in PowerPoint

PowerPoint este o aplicaţie din pachetul Microsoft Office destinată realizării prezentărilor. Cu ajutorul acestei aplicaţii se poate introduce în prezentarea lecției: texte, imagini clip art, diagrame Excel şi tabele Word sau Excel. De asemenea, se pot crea propriile imagini artistice utilizând o gamă largă de instrumente de desenare din PowerPoint. Dacă sistemul de calcul conţine o placă de sunet şi difuzoare, se poate adăuga liniilor de text, formelor sau paginilor diferite efecte sonore.

PowerPoint este prevăzut cu multe facilităţi, dar dacă sunt utilizate toate, prezentarea va fi supraîncărcată şi scopul dorit nu va putea fi atins. Cea mai atractivă este prezentarea electronic care permite utilizarea unor efecte speciale cum ar fi tranzaţii de la o paginăla alta, texte care apar din toate direcţiile şi chiar animaţie. Dacă este nevoie de asistenţă în ceea ce priveşte proiectarea şi realizarea conţinutului prezentării, aplicaţia PowerPoint pune la dispoziţie un instrument de asistenţă numit AutoContent Wizard. Dacă se știe deja ce anume trebuie spus, se pot efectua selecţii dintr-o listă de şabloane, care oferă fundaluri şi culori prestabilite pentru realizarea unei prezentări consistente. Aplicaţia PowerPoint pune la dispoziţie o varietate de scheme predefinite pentru pagini, cu ajutorul cărora, se pot combina imaginile, diagramele şi alte obiecte.

Pentru crearea unei prezentări în PowerPoint se vor parcurge o serie de etape:

1. Crearea prezentării prin introducerea şi editarea textului şi prin rearanjarea ordinii diapozitivelor.

2. Aplicarea unui design al prezentării şi modificarea acestuia dacăeste cazul.

3. Formatarea diapozitivelor individuale, dacăse doreşte

4. Adăugarea obiectelor în prezentare

5. Aplicarea efectelor de animaţie şi legături pentru prezentările electronice

6. Crearea materialelor pentru public şi note pentru uzul vorbitorului

7. Introducerea intervalelor de timp necesare pentru fiecre prezentare

8. Susţinerea prezentării.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea Lectiilor in Power Point.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 199 cuvinte
Nr caractere:
6 998 caractere
Marime:
3.03MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!