Platforma industrială Oltchim

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Descrierea generala a Combinatului Industrial pag 3
2. Localizare si vecinatati pag4
3. Reteaua de deservire si specializarea
parcului industrial pag 7
4. Profil de activitate pag 7
5. Materii prime pag 8
6. Produse pag 9
7. Politica de mediu pag 9
8. Realizari si declin pag 10
9. Bibliografie pag 11

Extras din referat:

1.Descriere

Combinatul Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din Romania. Combinatul este amplasat într-o zonă limitrofă a orașului Râmnicu Vâlcea bogată în resurse.

Oltchim are o experienta de 40 de ani in cercetare si inovatie. Infiinţată în anul 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Râmnicu Vâlcea, societatea extindandu-se permanent. Lucrările de investiţii au început în luna iulie 1966. Prima instalaţie pusă în funcţiune a fost Instalaţia de Electroliză cu catod de mercur la data de 28 iulie 1968. În anul 1990 Combinatul Chimic Râmnicu Vâlcea a devenit societate comercială pe acţiuni, sub denumirea S.C. Oltchim S.A. După 1990 Oltchimul a absorbit mai multe companii precum Incerchim SA, Comvil Holding, Avicola SA, Conservil SA. Aşa se face că de la producerea şi comercializarea produselor clorosodice, mase plastice, oxo alcooli, pesticide sau alte produse chimice, Oltchimul se ocupa şi cu creşterea găinilor şi producerea de conserve de legume.

Oltchim se afla in topul marilor jucatori din industria chimica. In Europa Centrala si de Est este numarul unu pe piata produselor clorosodice, piata poliolilor polieteri si piata propenoxidului, iar pe piata PVC ocupa locul al doilea fiind chiar ultima companie operațională în domeniul petrochimiei din România cu acest profil. În anul 2007, Oltchim exporta circa 78% din produse în 80 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia – Pacific.

2. Vecinatati. Localizare

Localizarea combinatului, ca a fiecarei intreprinderi industriale este strategic impusa, unor rsurse folosite si de-a lungul unor axe sau linii de transport edilitar si feroviar sau naval.

Topografia sitului este de asemenea un factor important. Combinatul a avut ca tinta amplasamentul pe un teren putin mai inalt decat valea Oltului cu o vecinatete a carui drenare este adecvata pentru a evita apa proximitatea platformei.

Amplasarea ei pe platfomă chimică, situată la 10 Km de Municipiul Râmnicu Vâlcea are o serie de avantaje, printre care am putea menţiona:

- zonă limitrofă Râmnicu Vâlcea bogată în zăcăminte ,gaze petrol cărbune , calcar şi apă.

- existenţa în zonă a unui depozit de sare, estimat a avea o rezervă pentru 100 ani(amplasat la 8 km distanţă de platforma chimică);

- achiziţionarea materiilor prime de la producători limitrofi (achiziţionarea etilenei şi propilenei se face de la Combinatul Petrochimic Arpechim-Pitesti, prin 2 conducte subterane de 60 km lungime);

- utilizarea râului Olt, situat la o distanţă de 0,7 km, ca sursă de apă

- centrală termică situată la o distanţă de 0,5 km ca sursă de energie termică;

- forţa de muncă calificată din zonă;

- acces la căile de comunicaţie rutiere şi ferate , având legătură cu toate frontierele şi porturile de la Dunăre şi Marea Neagră

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Platforma Industriala Oltchim.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 490 cuvinte
Nr caractere:
8 457 caractere
Marime:
1.52MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!