Motociclism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Alegerea castii potrivite ar trebui sa fie una din principalele preocupari ale oricarui motociclist.

Daca scopul principal al castii de motocicleta este protejarea capului in cazul unui accident, multa lume scapa din vedere un al doilea scop care, dupa parerea mea, este la fel de important, acela de a proteja capul si a oferi un cat mai bun confort in timpul calatoriilor pe doua roti. Protectia in caz de accident este vitala fara indoiala deoarece o casca buna ar putea face diferenta dintre viata si moarte dar ar trebui sa avem in vedere si al doilea aspect pentru ca ne dorim de fapt sa ne bucuram de calatorii si sa parcurgem multe mii de kilometri cu aceea casca mai degraba decat sa dam cu capul de pamant.

Standarde de siguranta

Orice casca de motocicleta, pentru a respecta cerintele legale, trebuie sa fie certificata dupa un anumit standard:

- AS 1698 (Australia)

- NBR 7471 (Brazilia)

- CSA CAN3-D230-M85 (Canada)

- JIS T8133 (Japonia)

- NZ 5430 (Noua Zeelanda)

- IS 4151 (India)

- ECE 22.05 (Europa)

- DOT FMVSS 218 (USA)

- Snell M 2005 (fundatie particulara)

Se pare ca standardul european ECE este mai sever decat cel american, iar cele mai dure teste le impune Snell. Articolul de fata nu isi propune sa aprofundeze subiectul referitor la comportamentul la impact al castilor. Cei care doresc informatii suplimentare pot accesa site-ul Snell.

Dupa parerea mea, o casca ce corespunde standardelor DOT si ECE ofera suficienta protectie in cazul unor accidente ce se pot intampla in lumea reala. Standardul Snell pare un pic prea dur. Majoritatea castilor produse in prezent de catre firmele cunoscute corespund si standardului Snell dar exista si destule casti (unele casti mai ieftine - sub 100 euro) care indeplinesc cerintele standardului ECE dar nu indeplinesc cerintele standardului Snell. Am spus ca standardul Snell pare prea dur deoarece, din statistici s-a dovedit ca, daca un accident a fost atat de grav incat a dus la spargerea unei casti certificata ECE sau DOT atunci si restul corpului ar suferi leziuni letale. Suna cinic dar asta e - daca mori nu prea mai conteaza foarte mult din ce cauza s-a intamplat (leziuni craniene sau leziuni ale organelor interne).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motociclism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
6 604 cuvinte
Nr caractere:
31 785 caractere
Marime:
3.18MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
motociclism, motor
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!