Metoda scamper BAT

Previzualizare referat:

Extras din referat:

S- substitutie

C- combina

A- adapteaza la ceva

M- modifica/ mareste

P- pune in alt scop

E- elimina ceva

R- rastoarna

Metoda SCAMPER este un instrument de stimulare a creativitatii folosit pentru a genera idei si a le sintetiza in functie de diferite criterii. Denumirea metodei este abrevierea unor actiuni care constituie o fisa de verificare a parcurgerii etapelor necesare pentru generarea si analiza ideilor.

Am ales pentru analiza compania BRITISH AMERICAN TOBACCO. Aceasta este cea mai mare companie de tigarete cu sediul central la Londra, din domeniul tutunului. Listata pe London Stock Exchange, cu o cifra de afaceri de 1,55 miliarde euro (6,91 miliarde lei) in 2014, in scadere cu 0,6%, si un profit net de 80 milioane euro (356 mil. lei), in scadere cu 10% fata de 2013. Printre marcile companiei se numara Dunhill, Kent, Lucky Strike si Pall Mall. Aceasta este prezenta si in Romania, unde principalii concurenti sunt Philip Morris si Japan Tobacco International (JTI). Marca de tigari Kent este in prezent cel mai bine vandut brand de tigarete de pe piata.

Vom incepe sa analizam in primul rand primul element:

S- substitutie

BAT inlocuieste informatiile de pe pachetele de tigari referitoare la gudron, nicotina si monoxid de carbon cu avertismente de sanatate pe 65% din suprafata pachetelor, potrivit legii care stabileste noile conditii pentru produsele din tutun.

C- combina

BAT a lansat Kent glo iFUSE, un produs hybrid, care combina tutunul si lichidul cu tehnologia electronica de ultima generatie. Kent glo iFUSE ofera fumatorilor adulti o alternativa pentru tigarile traditionale. Este un produs cu continut de nicotina si aroma de tutun, dar avand beneficiul riscurilor reduse, asociate cu produsele electronice. Pentru ca tutunul din interiorul capsulelor Kent Neopods nu arde, fiind eliminate fumul, scrumul si mirosurile asociate fumatului.

A- adapteaza la ceva

Compania BRITISH AMERICAN TOBACCO a adaptat tigari racoritoare pe care le produce astfel incat experienta celor care fumeaza Kent Classic sa fie imbunatatita. In acest fel se economiseste si bani pentu gume mentolate . Filtrul (practic, inovatia principala) se compune din doua parti: o parte este din charcoal si o parte de filtru din celuloza care include o capsula de mici dimensiuni. Capsula contine in interior un lichid aromat. Este o substanta care schimba gustul tigaretei . Gustul unic Kent, se schimba intr-o senzatie inedita si racoritoare. In urma activarii capsulei gustul este unul racoritor dand o senzatie de prospetime consumatorului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metoda scamper BAT.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
972 cuvinte
Nr caractere:
4 689 caractere
Marime:
28.93KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!