Kinesiologie

Extras din referat:

Pentru domeniul activităţilor motrice, capacitatea motrică reprezintă un element central,pentru că dezvoltarea ei la diferitele niveluri specifice reprezintă un criteriu fundamental de apreciere a eficienţei procesului instructiv-educativ.

Calităţile motrice sau calităţile mişcărilor, în general, reprezintă o temă interesantă pentru specialişti, ştiut fiind rolul lor determinant pentru capacitatea motrică şi de performanţă a omului.

Este cunoscut faptul ca putem distinge mai multe tipuri de caracteristici. Astfel, putem aminti:

Caracteristica spatiala;

Caracteristica spatio-temporale;

Caractestica dinamica;

Caracteristica ritmica;

Caracteristicile calitative generale ale miscarilor.

Pentru caracterizarea miscarilor din punct de vedere al dinamicii se foloseste notiunea de FORTA MISCARII.

Prin aceasta notiune, se subintelege masura actiunii fizice, a partii in miscare a corpului asupra unor obiecte materiale externe.

Un alt termen utilizat în practică şi care este separat de forţa doar din raţiuni didactice, este acela de putere musculară. Fiziologic şi biomecanic, delimitarea acestor două noţiuni este dificilă,dar cum în multe din acţiunile motrice umane este importantă şi rata de producere a forţei, acest lucru se impune.

Definiţia forţei - are la bază un anume consens al specialiştilor. Forţa constă în capacitatea de a realiza eforturi de învingere, menţinere sau cedare în raport cu o rezistenţă externă sau internă, prin contracţia uneia sau a mai multor grupe musculare.

Forţa exprimă capacitatea muşchiului de a produce contracţii apreciabile, în timp ce puterea se referă la modul exploziv de declanşare a acestor contracţii, deci la raportul între lucrul mecanic efectuat şi timp („debitul de forţă”).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Kinesiologie.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
2.94MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!