Destinația, caracteristicile tehnico-tactice ale mașinilor blindate armatelor străine

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Introducere
- Transportul amfibiu blindat B-33 ZIMBRU
- Transportul amfibiu blindat T.A.B-77
- Transportorul amfibiu blindat BMR-600
- Tancul T-80U
- Transportorul amfibiu blindat MBC
- Informatii suplimentare
- Concluzie
- Bibliografie

Extras din referat:

Introducere

Pe parcursul anilor începând de la transportoare vechi, infanteria obtinut o vasta dezvoltare în privinta armamentului sau. În prezent acest gen de arma dispune de cele mai performante masini, de cea mai înalta precizie de tragere, cu diferite proiectile pentru ai produce inamicului neutralizarea pe timpul luptei a fortei vii, tehnicii blindate, munitiei, lucrarilor de aparare de campanie, si pierderea capacitatii.de a opune rezistenta.Datorita acestor dezvoltari sistemele de infanterie au o putere foarte mare si o capacitate mare de mobilitate pe câmpul de lupta o deosebita automatizare pentru usurarea lucrului efectivului si economisirea timpului. De asemenea, datorita acestor masini desfasurarea se efectueaza destul de rapid în pozitie de lupta, pentru întâmpinarea atacului inamicului si în pozitie de mars pentru executarea marsului si schimbarea pozitiei de tragere.

Transportorul Amfibiu Blindat B-33

ZIMBRU

Destinatie:

Transportorul amfibiu blindat B-33 ZIMBRU constituie mijlocul de lupta si de transport al grupei de infanterie, asigurând acesteia o mare mobilitate si o putere de foc terestra si antiaeriana corespunzatoare. Transportorul poate fi exploatat atât ziua cât si noaptea, indiferent de anotimp sau teren. Asigura protectia colectiva împotriva schijelor si a gloantelor, precum si împotriva efectelor armelor de nimicire în masa. Transportorul are trei compartimente distincte:

Camera de conducere (în fata), camera desantului (la mijloc) si camera energetica (în spate). Camera desantului este despartita de camera energetica printr-un perete etans.

În camera energetica este dispus un motor diesel de 280 CP. Transportorul dispune de o mare capacitate de trecere în teren variat sau cu capacitate portanta redusa (nisip, mlastina, zapada afânata). Virajul transportorului este asigurat de rotile directoare (ale puntilor I si II) comandate prin intermediul mecanismului de directie cu servomecanismul hidraulic. Pentru auto-scoatere în terenuri grele, transportorul dispune de un troliu montat la partea din fata si actionat de cutia de distributie prin intermediul unei prize de putere, a doi arbori cardanici si a reductorului troliului.

Observații:

INSTITUTUL MILITAR AL FORTELOR ARMATE

„ALEXANDRU CEL

BUN”

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Destinatia, Caracteristicile Tehnico - Tactice ale Masinilor Blindate Armatelor Straine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
1 984 cuvinte
Nr caractere:
10 572 caractere
Marime:
12.56MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Profesorului:
Popescu Ion
Sus!