Alfabetul grec

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Alfabetul grec este o culegere a celor 24 de litere, care este folosit pentru a scrie in limba greaca de la secolul VIII i.Hr. pana astazi. Este si primul si cel mai vechi alfabet in sensul ca denoteaza fiecare vocala si fiecare consoana cu semnul separat. De la secolul II i.Hr. literele grecesti se folosesc si pentru a marca numeralele.

Alfabetul grec isi are originile in alfabetul fenician si nu este legat de scriptura liniala B sau alfabetul silabic cipriot, sistemele folosite anterior pentru a reprezenta limba greaca in scris. A dat nastere pentru mai multe alfabete folosite in Europa si Orientul Mijlociu, inclusiv latin si chirilic. In afara de functia sa de reprezentare scrisa a limbii greci, literele alfabetului grec sunt folosite azi ca simboluri in matematica si alte stiinte exacte.

Potrivit legendelor grecesti, alfabetul a fost introdus in Grecia din Byblos de catre Cadmos din Teba, in jurul anului 1500 i.Hr. Intr-un moment de inspiratie, grecii au decis sa inlocuiasca unele dintre literele ce reprezentau silabe cu simboluri de vocale, obtinandu-se astfel primul alfabet cu adevarat fonetic, compus din vocale si consoane. Alfabetul grecesc s-a raspandit in intreaga Europa, iar in urma unor mici modificari si-au facut aparitia, pe rand, alfabetul etrusc, apoi cel roman.

Bibliografie:

Istoria scrisului de Andrew Robinson

Greek inscription de Cook, B. F.

omniglot.com

ro.wikipedia.org

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alfabetul grec.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 199 cuvinte
Nr caractere:
6 250 caractere
Marime:
20.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
Alfabetul grec, filologie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!