Previzualizare referat:

Extras din referat:

Zootehnia este stiinta cunoasterii, cresterii, ameliorarii si exploatarii animalelor domestice.

Produsele pe care le furnizeaza sunt multiple si rezulta din valorificarea produselor vegetale, determinand astfel marirea randamentului economic in agricultura. Efectele sociale ale cresterii animalelor culmineaza cu asigurarea rationala a fortei de munca rurale, contribuind la combaterea somajului.

Dezvoltarea stiintelor zootehnice in Romania a fost posibila insasi prin conditiile favorabile (geografice-economice) cat si datorita inaintasilor (medici veterinari, ingineri agronomi si zootehnisti) ce au pus bazele acestei discipline.

Obiectivul strategic fundamental in dezvoltarea zootehnica (tabelul 1. 1) il constituie trecerea la economia de piata si pregatirea adaptarii productiei animale romanesti la cerintele C. E. E. Zootehnia (de la cuvintele grecesti zoon si tehnos) este stiinta cunoasterii, cresterii, ameliorarii si exploatarii animalelor domestice.

Pentru Al. Furtunescu zootehnia este stiinta care, pe baza studiului legilor biologice ce guverneaza existenta si dezvoltarea speciilor de animale domestice, elaboreaza metode de lucru privind producerea, cresterea, ameliorarea si folosirea lor. Cursul de fata, Zootehnia comparata, este sistematizat in doua parti - Bazele zootehniei si Tehnologia cresterii comparative a animalelor domestice.

In prima parte sunt prezentate: originea si formarea speciilor de animale domestice; studiul materialului biologic (raselor) ca mecanism capabil sa elaboreze productii animale, bazele morfo-fiziologice ale acestora si factorii care influenteaza cantitatea si calitatea lor; principiile ameliorarii si metodele folosite in practica zootehnica; alimentatia (hranirea) animalelor domestice si tehnici de producere, conservare si pastrare a furajelor; baza materiala a sectorului de crestere a animalelor.

Partea a doua prezinta tehnologiile de crestere comparata a animalelor si cuprinde atatea capitole cate specii de animale ne intereseaza (bovine, ovine, suine, cabaline, pasari de curte, animale mici de blana, albine si viermi de matase). Insusindu-si notiunile de baza si tehnicile comparate de crestere a animalelor, viitorii economisti vor fi capabili sa organizeze si sa exploateze economic o ferma de animale.

Cel ce studiaza zootehnia trebuie sa cunoasca biologia animala (anatomie comparata, fiziologie, genetica, ameliorare, ecologie, chimie si fizica biologica) si sa aiba notiuni de productie vegetala. 1. 2. Importanta economica a cresterii animalelor Cresterea animalelor are rol important in viata economica a omenirii deoarece furnizeaza produse alimentare indispensabile hranirii omului.

Imbinandu-se cu productia vegetala, cresterea animalelor contribuie la dezvoltarea intregului sector al agriculturii, la marirea productivitatii muncii si a eficientei economice, avand contributie atat directa, cat si indirecta la dezvoltarea economiei agricole. Direct, contribuie la ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Zootehnia
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 428 cuvinte
Nr caractere:
9 083 caractere
Marime:
13.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Agronomie
Tag-uri:
zootehnie, animale
Predat:
la liceu
Sus!