Tehnologia de producere a răsadurilor legumicole în sisteme gospodărești

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pregatirea terenului si a solului:

-Este necesara atunci cand se ia in cultura pentru prima data o anumita suprafata de teren. Aceasta consta in executarea lucrarilor de desecare, defrisare, curatire de pietre sau alte material, nivelare capital si amenajarea pentru irigatii.

Nivelarea capital se executa odata cu construirea sistemului de irigatii sic and este necesar se poate repeat. O nivelare efectuata corect trebuie sa asigure o panta continua si uniforma a terenului de 1-3‰ pe toata lungimea solelor destinate irigarii. Lucrarea se efectueaza de catre intreprinderi specializate.

Amenajarea terenului pentru irigatii este o operatie prin care se realizeaza ansamblul de lucrari necesare asigurarii cu apa a culturilor. Acestea se impart in doua categorii mari: lucrari de captare a apei (prize) si lucrari pentru transportul si distributia apei pe teren (reteaua de irigatie).

Captarea apei din sursa se realizeaza printr-un ansamblu de lucrari ce se executa la punctul de priza. Transportul apei de la priza la terenul irigat se face cu ajutorul retelei de irigatie care poate fi construita din canale deschise, jgheaburi sau conducte ingropate.

Pregatirea solului necesita o serie de lucrari care se executa diferentiat in functie de sistemul de cultura practicat, insusirile solului, particularitatile biologice si agrotehnice ale plantelor cultivate .

Prin aceste lucrari se urmareste crearea conditiilor favorabile pentru cresterea si dezvoltarea plantelor prin imbunatatirea insusirilor fizice ale solului, favorizând astfel accesul aerului, apei si caldurii; intensificarea proceselor chimice, ceea ce duce la cresterea fertilitatii solului; combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor.

Lucrarile principale care se aplica solului se grupeaza in lucrari de baza si de pregatire apatului germinativ.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Producere a Rasadurilor Legumicole in Sisteme Gospodaresti.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 082 cuvinte
Nr caractere:
6 452 caractere
Marime:
16.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!